пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Відкриваємо Європу!


З 14 по 19 травня в центральній районній бібліотеці  проходить презентація експрес-виставки "Європейський вибір України" в рамках Дня Європи. Згідно Указу Президента №339 від 19 квітня 2003 року святкові заходи проходять щорічно у третю суботу травня. В цьому році святкування припадає на 16 травня. Україна - єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається  День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах - Македонії та Туреччині).

День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що грунтується на спільних цінностях та інтересах. 
За 50 років існування європейських спільнот кількість його дійсних членів зросла більш, ніж учетверо. Наразі нинішня черга претендентів на приєднання до Союзу демонструє, що й сьогодні, попри всі проблеми та кризи, ЄС має сталу репутацію найрозвиненішої частини світу.

Членство у Європейському Союзі - пріоритетний напрямок зовнішньої політики України.

На експрес-виставці представлені видання "Відкриваємо Європу!", "Україна на шляху до Європи", "Украина - Европа: хронология развития", "Україна: час вибору", "Розвиток закордонного співробітництва з країнами-членами ЄС", "Контури європейської безпеки: процес створення", Кучма Л. "Європейський вибір", "Європейський Союз - Україна" та ін.


До уваги користувачів Інтернет-центру в ці дні пропонується перегляд відеоколлажу "Сучасна Європа", який включає ряд пізнавально-освітнього відеоматеріалу: "Географічний центр Європи""Самые богатые страны Европы" , "Столицы стран Европы""Самые красивые места Европы" .

Для майбутніх студентів буде цікавою експрес-інформація про навчальні заклади Європи, які надають один з кращих рівнів освіти у світі, з високоякісними академічними програмами, сучасними лабораторіями та всесвітньо відомим викладацьким  складом.  Навчаючись в Європі,  відкриваються можливості вільно  подорожувати, вивчати іноземні мови, пізнавати різні культури, а диплом про вищу освіту європейського зразка надасть можливість працевлаштуватися в Україні або залишитися жити в одній з країн Європи.
Дізнайся детальніше тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар