понеділок, 13 липня 2015 р.

Бібліотекарі - назустріч здоровому екологічному стилю життя

 "Бійся байдужих!  
Це з їхньої мовчазної згоди  
відбувається все зло на землі!" 
Юліус Фучик


11 липня працівники центральної районної бібліотеки відправили до міста Львова на підприємство "Аргентум" відпрацьовані батарейки, зібрані в рамках акції  "Здай батарейку - збережи землю", бібліотечної екологічної програми "Котовщина на долонях турботи". Бібліотекарі вдячні всім небайдужим жителям нашого краю за участь в акції, яка тривала з лютого 2014 року. За цей термін ми зібрали і здали на утилізацію біля 100 кг батарейок. 


І хоча це в рамках країни це невеличкий крок, але все велике починається з малого. Якщо кожен з нас буде щиро вболівати за здорове майбутнє наших дітей, турбуватися про чистоту довкілля навколо себе, то ми зуміємо зберегти нашу Землю для нащадків з незабрудненою питною водою та чистим родючим грунтом. 


Ми знаємо, що в багатьох бібліотеках України проходили подібні акції. Раніше відправлення батарейок до заводу через "Нову пошту" для бібліотек було безкоштовним. 

На жаль, сьогодні відправити вантаж можливо тільки за кошти відправника, і це дорого для наших закладів. 
На сьогодні наша акція завершилась, але ми сподіваємось, що бібліотечну ініціативу підтримають громадські організації, приватні особи, щоб запобігти  реальній екологічній загрозі  нашому довкіллю, нашому краю, нашим дітям.
 


Ще раз нагадуємо, що речовини, які містяться в батарейці: свинець, кадмій,  ртуть мають властивість накопичуватися в організмі людини, збільшуючи ризик захворювань нервової та рухової системи, провокуючи рак. Не будьте байдужими до екології рідного краю! Крокуйте разом з нами назустріч здоровому екологічному стилю життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар