середу, 8 липня 2015 р.

Літня зустріч з письменником


7 липня до центральної районної бібліотеки на зустріч з прихильниками своєї творчості завітав відомий письменник, журналіст, академік Богдан Іванович Сушинський. 
В бібліотеці з 2012 року, враховуючи жвавий інтерес читацької аудиторії до творів письменника, рішенням Котовської районної ради створений авторський фонд письменника, де збираються авторські твори, література про життя та творчість Богдана Сушинського,
 автографи, рукописи, фотодокументи, відео та аудіозаписи. У складі авторського фонду письменника в нашій бібліотеці вже налічується  майже сотня документів, різноманітних за видами та жанрами. Серед них і улюблені читачами художні твори історичної тематики, і  наукові праці та документальні нариси, есе, присвячені видатним  подіям та постатям історії України. 
Фонд письменника зберігається в окремій кімнаті та регулярно поповнюється книжковими новинками від автора.

З 2015 року ознайомитись з даним авторським фондом можна і віртуально - на власному Інтернет-ресурсі центральної районної бібліотеки - сайті ЦБС Котовського району.
Презентація віртуальної сторінки відбулась під час зустрічі з письменником, і тепер користувачі району можуть детально ознайомитись з усіма документами та авторськими творами, які на сьогоднішній день є у фонді нашої бібліотеки.
Розділ "Авторський фонд Богдана Сушинського" містить чотири сторінки за жанрами представлених творів, фотографії книжок, короткі анотації до них та інформацію про зустрічі з письменником, які проходили в стінах бібліотеки.


Традиційно на чергову зустріч з читачами Богдан Іванович приїхав не з пустими руками, а привіз до бібліотеки шість книжок з останнього творчого доробку: історичні романи "Рицарі Дикого поля", "Шабля, освячена Римом" та "Саблями крещенные", гостросюжетний воєнно-пригодницький роман з серії "Секретный фарватер" "Гнев Цезаря", збірка новел "Обкрадення Мікеланджело" та літературні студії "Перед забралом вічності" та презентував їх для гостей заходу, як завжди, цікаво і захоплюючи.

Автор оцінив кропітку роботу бібліотекарів при створенні віртуального авторського фонду і на кожній книжці, подарованій бібліотеці,  залишив власні автографи з присвяченням читачам та працівникам: "Котовській бібліотеці з вірою у талант і працелюбність її працівників, якими я щиро захоплююсь".
Самою цінною серед подарованих сьогодні книг для бібліотекарів та педагогів є збірка вибраних статей "Перед забралом вічності", яка містить літературознавчі розвідки, нотатки, рецензії та есе українознавчого спрямування, відтворюючі контрастну галерею літературних постатей, котрі формували мистецький світ українського читача у другій половині XX - початку XXI століття. Серед імен Микола Вінграновського, Дмитра Павличка, Василя Симоненка, Василя Стуса та інших для нас особливо значимим є ім'я нашого земляка, колишнього редактора газети "Котовські вісті", письменника Анатолія Ковальського, якому присвячена стаття "Сонеты бытия".  


Присутні на зустрічі прихильники творчості автора, серед яких місцеві поети: Людмила Шиманська, Михайло Низовцов, Степан Чорноволюк, Юлія Шестова, керівник районного молодіжного поетичного клубу "Джерело" Людмила Гожа, працівники культури на чолі з начальником райвідділу культури Ольгою Шапран, 

 

як завжди, попали під  вплив краси й сили художнього слова, ораторського мистецтва, великої ерудованості та вражаючої "комп'ютерної" пам'яті Богдана Сушинського та побажали  авторові здоров'я, творчої наснаги та подальших літературних здобутків.     
В цей же день Богдан Іванович відвідав і місто Балту, де був запрошений на творчу зустріч в місцевому краєзнавчому музеї.

Немає коментарів:

Дописати коментар