середа, 22 липня 2015 р.

Літо з бібліотекою - це круто!



Прийшло літо. А з ним - сонечко, яке уважно придивляється до всього, і  від цього стає все спекотніше і спекотніше. У спеку найкраще сидіти в холодочку під деревами, займатись творчістю або гортати сторінки улюбленої книжки. Саме тому протягом літніх  канікул бібліотеки району проводять багато різноманітних заходів просто неба.

Борщівська бібліотека пропонує маленьким читачам такі цікаві форми заходів, як  "бібліотека без стін". Для користувачів-дітей завідувачка бібліотекою Ганна Михайлівна Трояновська організувала  книжкові перегляди та виставки, читальні зали просто неба, створила спеціальні майданчики для читання, занять, відпочинку і спілкування.

Виставки із книгами та періодичними виданнями розмістила в усіх можливих осередках відпочинку - на ігровому майданчику, ганку бібліотеки, де юні перехожі мали змогу познайомитися із новинками літератури, і навіть ті, хто жодного разу не побував в бібліотеці, захоплено гортали яскраві та цікаві книги та періодичні видання.
 
 


Книжкові візити бібліотекаря знайомлять дітей з новинками літератури, читанням не лише за шкільною програмою, а й пропонують пізнавальну літературу, а також літературу для душі. Діти активно слухають про улюблені книги своїх однолітків, обмінюються ідеями, коментують, жартують, розв'язують кросворди,  ребуси, створюючи справжню територію для гри, фантазії та творчості. 

Бібліотекар села Олександрівка запросила дітей на цікаву екскурсію до садиби відомого в селі майстра народної творчості Василя Унтілова, яка являє собою мініатюрний ландшафтний парк з рідкісними видами дерев та кущів, оздоблений скульптурами, картинами та декоративними елементами.

Активно працюють на відкритому повітрі і бібліотекарі сіл Нестоїта, Липецьке, Стара Кульна, Новоселівка, село Борщі та багато інших.

 
Головне завдання таких бібліотечних читань під відкритим небом - привернути увагу, викликати бажання взяти книгу в руки та поширити серед дітей позитивну думку про читання. 





Немає коментарів:

Дописати коментар