середу, 12 серпня 2015 р.

«В цій хатині наш корінь роду» (до 150-річчя села Мардарівка)


Кожне село, як і люди…. Є в них і свій день народження, є добрі справи, свої неповторні риси, своя історія і вік.
Починаючи відлік з 1865 року з 4 хатин, двох землянок та населенням 107 жителів, а в теперішній час - більше 700 дворів з населенням 1200 жителів, село Мардарівка пройшло великий шлях, славиться своїми людьми, процвітає. 

Ювілей – це завжди багато гостей, пишна зустріч, щирі побажання, величні шанування, незабутні миті історії, незабутні спогади, незабутні враження. Свій ювілейний день народження – 150 років з дня заснування мардарівчани  чекали цілий рік  і старанно трудилися на благо своїх родин і свого села. Тож по праву заслужили на  велике свято.



Багато почесних гостей з'їхалися з району в цей день до села: керівництво райдержадміністрації, голови сільських рад, керівники місцевих організацій і підприємств.


Всі присутні, ніби на машині часу, змогли повернутися в минуле сільської домівки часів бабусь і дідусів. Виставка-павільйон «В цій хатині наш корінь роду», яка була підготовлена сільським бібліотекарем Людмилою Шевченко, вражала наповненістю і колоритом старовинних речей та побутових знарядь. 

Виставлені ручні роботи прабабусь, бабусь, матерів перемежувалися з сучасними роботами дітей і дорослих. І все це природньо поєднувалось, створюючи ухожену, зі вкусом обладнану затишну домівку, де знайшли своє місце і улюблені книги, і старовинні рецепти, і особисті щоденники з власними ліричними віршами, і фото улюбленої жінки, якій вони були присвячені, але ніколи не друкувались.




Любов і горе, радість і смуток, пам'ять і шана - наче ожила  оселя, виставка пронизана справжнім життям, викликає неймовірні емоції і подив.


А виставка-експозиція місцевих майстринь "Майстрами славиться земля моя", презентована художнім керівником  Мардарівського БК Людмилою Піструїл,  хизувалася різмаїттям предметів ручної роботи односельців. Деякі із цих робіт побували на районних та обласних виставках, де одержували призові міста.



Прикрасою свята став концерт, приурочений 150-річчю заснуванню села Мардарівки.


Талановиті люди, творчі майстри, справжні господарі, які люблять і шанують свою домівку, землю, країну, живуть в нашому районі, цінують історію і вболівають за майбутнє.

Подробиці читайте  на сайті РДА 

Немає коментарів:

Дописати коментар