вівторок, 15 вересня 2015 р.

Як тепло пахне хліб!

Хліб здавна вважався символом святості, символом радості, щастя, здоров’я та багатства. Із хлібом зустрічають новонароджене дитя, із хлібом одружують молодих, із хлібом зустрічають дорогих гостей, з хлібом входять вперше в новий дім. А праця хлібороба була, є і буде найблагословеннішою віками і найпочеснішою, бо жити і працювати на землі - це творити людям добро, нести мир та щастя.
Цінувати хлібний колос та шанувати хліборобську працю вчать своїх читачів бібліотекарі нашого району. Так, 10 вересня до бібліотеки села Липецького 1 ч. були запрошені учні 5-го класу загальноосвітньої школи на інформаційну годину "Ціна хліба"
Бібліотекар Алла Ткаченко розповіла учням про цінність хлібу. Діти з цікавістю прослухали легенду про хліб та казку про Стобіда, історичні факти про підняття цілинних земель, хвилюючу оповідь про пайку блокадного хліба.  Учні, в свою чергу,
розповіли, як випікають хліб їхні бабусі і як працюють на полях їхні батьки. Із задоволенням пригадали відомі народні приказки та прислів'я про хліб.
Залишали бібліотеку маленькі читачі з розумінням того, як треба любити і берегти хліб та шанувати працю хліборобів.
Наступного дня свято під назвою "Як тепло пахне хліб!" зібрало учнів та педагогів Мурованської школи. Сільський бібліотекар Алла Кошетар ознайомила учнів з історією виникнення хліба,
обрядами та звичаями нашого народу, де окрасою є хліб,  розповіла, що треба з пошаною відноситися до хліборобської праці, до найдорожчого, що є в людини – хліба. 
Учні Колесник Христина, Колесник Владислав, Дзюбенко Ангеліна, Настасюк Ірина, читали вірші,  присвячені хліборобській праці і хлібові, розповідали прислів’я про хліб. Також діти відгадували загадки про хліб і хліборобську працю. 
Хай завжди на нашому столі лежатиме хліб, свіжий і святий! Щоб ніколи не черствів, бо як мовить народ, коли черствіє хліб, то черствіють душі. Не дамо ж зачерствіти душам!                        

Немає коментарів:

Дописати коментар