середу, 28 жовтня 2015 р.

«Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику 2015».

Бібліотечний спаринг

Другий рік поспіль в бібліотеках Котовського району проходить огляд-конкурс «Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику»Проведення заходів в рамках конкурсу  розширило уявлення бібліотекарів про інші  бібліотечні заклади району, про фахову підготовку колег, про різноманітність форм і методів масової роботи, виявило готовність працівників до проведення  заходів на «чужій» території». Конкурс  висвітлює переваги та недоліки при проведенні  певних заходів, стимулює інтерес громади до роботи бібліотек.



Традиційно жеребкування з визначення партнерів по спарингу відбулось на урочистому заході до Всеукраїнського дня бібліотек під час святкової наради.  В цьогорічному конкурсі беруть участь партнери -  ювіляри 2015 року: бібліотека-філія№36 с. Мардарівка (95років) та бібліотека філія №33 с. Розалівка (90 років); бібліотека-філія №34 с.Ст. Кульна (65років) та бібліотека-філія №21 с.Липецьке1ч.( 65 років); бібліотека-філія №3 с. Куяльник та бібліотека – філія №31 с. Новоселівка.  


Першою на професійний майданчик вийшли "найстаріші" заклади району - Мардарівська та Розалівська сільські бібліотеки.

Так, 7 жовтня бібліотекарем філії №33 села Розалівка Гуцол Валентиною Іванівною був проведений виїзний захід - родинне коло для громади села Мардарівка "Родина - нерозділиме і довічне коло".


Під час заходу бібліотекар провела годину спілкування «Все починається з сім'ї», презентувала книжкову виставку «Моя сім'я – це цілий Всесвіт», але найбільш цікавою частиною заходу став гумористичний родинний турнір «Чоловік і жінка: два чоботи – пара?»
Найсмішнішим та найзахоплюючим конкурсом турніру став конкурс  "Врятуй жінку від хімзагрози за 30 секунд". Чоловіки отримали завдананя без допомоги дружини одягти на неї захисний халат, противогаз, резинові чоботи та рукавиці, і все це - на швидкість. Чоловіки дуже старались довести, що їх жінки - це найдорожче, що у них є. Всі жінки були врятовані. 

 Зустріч з мардарівцями пройшла на одному диханні, і учасники, і глядачі отримали справжнє задоволення від спілкування, гумору та доброї, невимушеної атмосфери.





12 жовтня в бібліотеці села Розалівка в рамках "Бібліотечного спарингу" бібліотекар села Мардарівка Людмила Шевченко запросила громаду на народознавче свято "Пресвята Богородице, моли Бога про нас...", де презентувала книжкову виставку "Козацький оберіг", 


провела літературно-музичну композицію "Покрова" за участю старшокласників мардарівської школи на чолі зі шкільним бібліотекарем,
продемонструвала відеоролик "Золоті купола козаччини" та запросила автора картин з бісеру на майстер-клас






Розалівці  гостинно зустрічали гостей з Мардарівки, ретельно переглядали виставковий матеріал, цікавилися технікою виконання робіт з бісеру, захоплювалися молодими учасниками свята, які декламували вірші, розповідали легенди, самовіддано  захищали бібліотечний захід свого села.



Взаєморозуміння, професійна етика, підтримка панували на професійному рингу "Мардарівка - Розалівка". Бібліотекарі впорались із завданням. Заходи були цікаві, комплексні, видовищні, інформаційно насичені.

 Спаринг триває.

Немає коментарів:

Дописати коментар