пʼятницю, 16 жовтня 2015 р.

З Україною в серці


  
В цьому році в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо і День захисника України, вшановуючи людей, що присвятили своє життя захисту України - від сивої давнини до сьогоднішнього дня.



До цього патріотичного свята 12 жовтня в Котовській районній центральній бібліотеці була презентована книжково-документальна виставка «Право на безсмертя». Виставка складається з трьох розділів: «Історія та традиції козацтва», де зібрані матеріали про українське козацтво, які є першими захисниками нашої країни та уособленням національного характеру, сили та мужності нашого народу. Другий розділ присвячений воїнам-захисникам в  другій світовій війні «Котовчани-Герої», 
 
та  конволют «Родинна пам’ять про війну», де представлені документальні спогади дітей війни нашого району про ті страшні роки. Особливою увагою користується у відвідувачів третій розділ - «Наші земляки в зоні АТО», присвячений героям сьогодення - воїнам-захисникам цілісності нашої України. 
За час презентації з нею познайомилися студенти медичного училища 1 та 2 курсів, учні Мардарівської ЗОШ та окремі читачі краєзнавчого відділу. 

Більш масштабним став захід в клубі станції Борщі - патріотичне віче "З Україною в серці", підготовлене та проведене 13 жовтня дружньою командою працівників клубів та бібліотекарів   Борщівської сільської ради.   

На захід були запрошені разом з сім'ями всі земляки, які захищали та захищають суверенність та цілісність нашої держави.
50 чоловік зібралось за гостинним столом.
Гостей привітала голова сільської Ради Валентина Правенко,  звернувшись до присутніх зі словами подяки. Зокрема в своїй промові голова наголосила, що завдяки їхньому героїзму була відстояна суверенність нашої України, та побажала їх  сім'ям  щастя, здоров'я, благополуччя та багато років мирного  життя. 
В цей же день на годину-реквієм "Героям України присвячується" запросила читачів Косівська сільська бібліотека. Бібліотекар Діана Брадул провела історичну вікторину "Козацькому роду нема переводу", розповіла про воїнів-земляків, які перебувають сьогодні в зоні АТО та організувала зустріч з сестрою воїна АТО Касяновою Інною, яка розповіла зі слів брата про службу в українській армії, про тяжкі солдатські воєнні будні, про мужність та силу волі захисників нашої країни.



В селі Липецьке під час урочистої шкільної лінійки до Дня захисника України бібліотекарі Інга Урсул та Лариса Дімпул провели огляд фотовиставки "Ми захищали Україну".



Кульмінацією патріотичних заходів стало районне свято «Ми роду козацького нащадки», проведене 14 жовтня в селі Нестоїта. 
Українські патріотичні пісні, презентації виставок: книжково-документальної «Захисники України – гордість держави», дитячого малюнку «Козацька моя Україна», експозиція декоративно–
ужиткового мистецтва від майстрів району  «Дивограй наших майстринь»,  духмяна виставка українських страв від творчих колективів-учасників районного свята,  справжній козацький куліш, дитяча фотосесія на БТРі, урочиста хода до пам'ятника загиблим в Другій Світовій війні, покладення квітів до пам'ятника Т. Шевченко, привітання присутніх на святі синів Котовщини -  учасників АТО: Віктора  Бєнгу, Дениса Мікуліча (Нестоїта), 



 

Сергія Матусара, Костянтина Федорченко (Ст. Кульна), Олега  Потоцького (Коси), Олександра  Кірашенко (ст.Борщі), Віктора  Шельплякова (Зелений Кут), Сергія Єфимова (Любомирка), святковий концерт аматорських колективів району, хвилина мовчання в пам'ять загиблих ...  і щирі дарунки.


Для підтримки бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців в рамках Всеукраїнської акції "Бібліотека українського  воїна» бібліотекарі Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос від ЦБС Котовського району подарували командиру 27 бригади Національної гвардії України полковнику Миколі Крамаренко добірку книжок кращих українських та зарубіжних авторів. 



Немає коментарів:

Дописати коментар