вівторок, 17 листопада 2015 р.

Студентські пристрасті на сторінках книжок



17 листопада відзначається Міжнародний день студентів, який був затверджений в 1946 році на згадку про чеських студентів-патріотів, розстріляних гітлерівцями 17 листопада 1939 року. Сьогодні цей день є символом для об'єднання студентів усіх факультетів, усіх навчальних закладів всіх країн.
 



Центральна районна бібліотека пропонує книги, головними героями яких є студенти, а місцем дії - університетські кафедри, студентські гуртожитки, навчальні аудиторії, де киплять професійні пристрасті, збираються бурхливі посиденьки, протікають таємні службові романи, здаються заліки та іспити, святкуються здачі сесії, відбуваються нові знайомства .

 
Марина і Сергій Дяченкі «Vita Nostra».
Життя Саші Самохіної перетворюється на кошмар. Їй зробили пропозицію, від якої неможливо відмовитися; після закінчення школи вона проти своєї волі надходить в дивний інститут Спеціальних Технологій, де студенти схожі на чудовиськ, а викладачі - на занепалих ангелів. Тут її вчать ... Чому? І що трапиться з нею після закінчення навчання? Про це ви дізнаєтесь, прочитавши цей захоплюючий роман відомих українських письменників-фантастів.


Люко Дашвар "Рай.центр". Хитросплетіння історії і сучасності. Події відбуваються в столиці України - Києві. Герої роману - молоді люди Люба, Гоцик і Макар, які уособлюють у собі сучасну молодь: талановиту, працелюбну, з високими ідеалами та прагненнями. Всі троє приїхали до Києва шукати щастя для себе і для країни. А в центрі, як завжди, історія кохання, не звичайного, а трагічно-романтичного. Події роману замішані на політиці - це реалії сьогоднішнього дня, без яких вже не уявляєш звичайного життя. Авторка намагається переконати читачів, що і для України  можна  ще все змінити на краще.


Роберт Мерль. «За склом». Свобода, рівність і братерство - під прапором хіпі-культури.
Майбутній філософ Даніель Кон-Бендіт, по кличці Рудий Дані, - юний бунтар і розвінчувач основ буржуазного міщанства. Ліворадикальний бунт, приправлений ароматами алкоголю, "вільного кохання" і марихуани. Один день з життя Нантерского університету - практично документальне відтворення подій початку легендарної "молодіжної революції" у Франції наприкінці 1960-х.

Марія Ніколаєва. «Фея любові: Фея любові, або Демон у спідниці»
Що буде, якщо взяти відьму-недоучку, яка всяке зілля зовсім випадково перетворює в любовне? А якщо її до всього іншого помістити в неспокійну, майже бунтарську середу майбутніх бойових магів? Важко з відповіддю? Що ж, тоді додамо до цього ще сусідів-дроу да дракона. Цікавий коктейль виходить, чи не так?
Втім, фея кохання з усіх існуючих інгредієнтів здатна створити лише дві речі: приворотне зілля і неподобство. Загалом, бійтеся всі! Перед вами записки бойової відьми з демонічними корінням і активним Фейськой даром.



Олександр Купрін. «Юнкера». "Панове юнкера, ким ви були вчора? .."
Хлопчики-кадети стали панами юнкерами, і поки їх майбутнє здається безхмарним ...
Справжнє усвідомлення своєї високої місії для них - ще попереду!
Така тема автобіографічного роману Олександра Куприна "Юнкера".

Василь Калита. «Архаровці». У збірнику гумористичних оповідань молодого українського письменника розповідається про історію студентського життя чотирьох головних героїв, які називають себе «архаровцямі». Хлопці, як і всі студенти, здають іспити, закохуються, іноді випивають, по-різному розважаються і приколюються. Коли більшість їх одногрупників слухають безглузді пісні і дивляться низькопробний голлівудський кінематограф, відвідують дискотеки і їдять фаст-фуди, ставлять фінансове збагачення вище розвитку особистості, друзі залишаються при здоровому розумі і роблять те, що цікаво, в першу чергу, їм самим. Велику увагу герої приділяється розвитку своїх здібностей, у тому числі інтелектуальних, і зовсім не соромляться це показати.

Немає коментарів:

Дописати коментар