середу, 18 листопада 2015 р.

"Я - толерантна особистість"

16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в якій  йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Цього дня за традицією проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості. Тематичні заходи щодо формування толерантного ставлення до інших людей проходять в цей день і в бібліотечних закладах нашого району.

Так, в бібліотеці станції Борщі пройшло засідання "круглого столу" "Толерантність - наш обов'язок".  До бібліотеки завітали учні 10-го класу Борщівської ЗОШ І-ІІІст.  № 2 з вчителькою  Валентиною Гайдукевич. На захід був запрошений спеціаліст КРЦСССДМ Олександр Скуділо. 
За "круглим столом" обговорювались питання: "Що таке толерантність у вашому розумінні? Які люди не є толерантними? Наскільки я толерантний у ставленні до інших? Що заважає, а що допомагає вам бути толерантним?", відповідали на питання анкети "Толерантність - це що?".
Завідувачка бібліотекою Ганна Трояновська познайомила присутніх з легендою "Все в твоїх руках".  


Також до обговорення були запропоновані конкретні життєві ситуації, в яких провокується суперечка, і з яких потрібно було знайти вихід, застосовуючи толерантну поведінку, поважаючи думки інших як свої.


Бібліотекарі села Куяльник провели годину спілкування "Я - толерантна особистість". Запросили поетес різного віку:  Бригадіну Тетяну (БК с. Олександрівка), учнів куяльницької школи Голуб Марину, Козаченко Олену, Зігмунд Яну та Біляєву Анастасію для спілкування та декламації своїх віршів. Їм було дуже цікаво поділитися своїм досвідом в написанні віршів.



Дівчата толерантно вислухали один-одного, та поділилися своїми враженнями, адже толерантність - готовність прийняти інших такими, які вони є.

Немає коментарів:

Дописати коментар