пʼятницю, 22 січня 2016 р.

Наші серця об’єднані любов’ю до України



22 січня 2015 року біля стели Т.Г. Шевченку зібрались представники Нестоїтської громади:  школярі, педагоги, працівники Будинку культури, бібліотекарі, члени сільської ради на чолі з головою Михайлом Загарією, аби відзначити День Соборності України. 
Під час проведення святкового мітингу «Свято єднання біля стели Т.Г. Шевченка»  бібліотекарі Тамара Гребонос, Наталія Стопчанська та худ. керівник Галина Ряжева розповіли присутнім про витоки свята.



Громадою були покладені квіти до підніжжя стели Тараса Шевченка, а потім захід перемістився до бібліотеки, де учасники пригадали історичні події, які передували підписанню «Акту Злуки», ознайомились з книжковою виставкою  «Україна, моя Україна – я на світі для тебе живу»,  а також мали змогу послухати українські народні пісні та вірші у виконанні працівників культури.




Напередодні – 21 січня – були покладені квіти і до стели Т. Г. Шевченку в селі Бочманівка. Бібліотекарі та працівники Будинку культури разом з  учнями місцевої школи організували та провели Свято Соборності «Україно моя калинова»




 

В центральній районній бібліотеці в рамках заходів до Дня Соборності України відбулась інформаційно-просвітницька година "Україна на шляху до Європейської інтеграції". До цього заходу була розроблена книжкова виставка "Україна на шляху до ЄС", яку презентувала бібліотекар Людмила Поросятковська.

 




Учасники заходу переглянули відеопрезентацію "Україна на шляху до Євросоюзу". Під час заходу користувачі отримали стислу інформацію про те, як розвиваються процеси європейської інтеграції і який вплив вони мають на Україну, познайомились з основними юридично-правовими і економічними засадами функціонування Європейського Союзу та його органів і стосунками України з ЄС.

Цього ж дня свято під назвою "Україна Соборна" було проведено і в центральній бібліотеці села Липецьке. На цей захід були запрошені учні 7 - 8 класів місцевої ЗОШ І-ІІІ ст., для яких була презентована книжкова виставка "Україна єдина". У своєму вступному слові бібліотекар Інга Урсул наголосила, що День Соборності є символом єдності нашого народу, який не раз допомагали рідній країні вистояти під час суворих випробувань.
Звучали вірші: "Брат візьме за руку брата", "Під словом свободи" у виконанні учнів. 
Урочисте свято до Дня Соборності України "Моя єдина Україна" відбулось в селі Борщі. Бібліотекар Наталія Іванкова презентувала присутнім книжкову виставку "Люба моя Україна". На захід були запрошені талановиті діти села, які не тільки декламували вірші про Україну, а й виконували патріотичні пісні.
 На сьогоднішній день святкування Дня Соборності України» має велике значення.   В якому б куточку ми не жили, якою б мовою ми не розмовляли, яких релігійних або політичних переконань не дотримувались, наші серця об’єднані любов’ю до України.

Немає коментарів:

Дописати коментар