середу, 15 червня 2016 р.

Веселий та корисний світ "Бібліотечного літа"



Два тижні бібліотечного літа  вже позаду, а неймовірні пригоди та захоплюючі заходи з бібліотекарями району продовжуються. До географії долучились "книжкові острови" сіл Гонората, Гидирим, Липецьке, Куяльник. І хоча погода не дуже нас балує сонячними днями, діти активно включаються у бібліотечні мандрівки, екскурсії, вікторини, подорожі...


14 червня еко-екскурсія до цілющого джерела, який знаходиться на узліссі в селі Гидерим, організована сільським бібліотекарем Василисою Полуденною зібрала чимало бажаючих. По дорозі до джерела діти з літньго табору " Сонечко" збирали цілющі трави та квіти, а після подорожі в бібліотеці стали активними учасниками  бесіди на тему "Ліки навколо нас". 


Усі разом за допомогою книги "Цілющі рослини" визначали, якими травами можна лікувати і аргументували медичну цінність та розмаїття  зібраних трав. А за найкращі композиції  творчого конкурсу "Віночок - символ дівочої краси" діти були нагороджені солодощами!

Цього ж дня бібліотекар села Гонората  Світлана Якубовська завітала до дитячого шкільного табору "Голубий струмочок", де провела з відпочиваючими "Веселі книжкові старти". Діти розділившись на дві команди, із задоволенням брали участь у конкурсах: "Прислів'я про книгу", "З якої казки?", "Склади прислів'я зі слів-розсипів". Жваво пройшов конкурс капітанів "Хто більше",  в якому капітани команд на швидкість читали текст



Такі заходи допомагають дітям зрозуміти, яку силу має книга в людському суспільстві. Діти дійшли висновку, що книжки розвивають людей, допомагають їм своє життя зробити кращим, світлим.
Напередодні, в Гоноратській бібліотеці відбулись голосні читання "Літні промінці на книжковій поличці".


Діти та вчителі з задоволенням читали обрані твори, а потім обговорювали прочитане. Таким чином учні ще раз закріпили техніку читання та добре проявили себе в ораторському мистецтві, умінні висловлювати свою думку. Бібліотеку всі діти залишали з книжечками, які їм прийшлись до вподоби.


15 червня було гамірно і в Куяльницькій бібліотеці. Учні 1-4 класів прийшли на екскурсію "Бібліотека - будинок, де живуть книги". Бібліотекар ознайомила дітей з книжними відділами у бібліотеці. Вони вибрали цікаві книжки, читали їх у голос та взяли додому.


Весело та змістовно пройшов тиждень дитячого відпочинку і у Липецькій центральній бібліотеці. Учні 2-4-х класів  стали учасниками конкурсу малюнків «Как прекрасен этот мир», природознавчої години «Любіть і бережіть природу», та активно відгадували вікторину "Вгадай, з якої ми казки".


Старші діти ознайомилися з літературою щодо різномаїття сучасних професій «Зроби свій вибір сьогодні» (огляд літератури), стали учасниками конкурсу «Моє майбутнє» (конкурс дитячих мрій).


Діти із захопленням брали та вичитували з книжок багато цікавого та корисного про природу, відомих персонажів казок та цікавості про тварин.  Дізнавшись багато нового з книжок, діти загадували один одному загадки про прочитане.
Дні "Бібліотечного літа" проходять в весело, змістовно а саме головне з користю для дітей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар