пʼятницю, 17 червня 2016 р.

На "Книжковому острові скарбів"



"Книжковий острів" Малофонтанської сільської бібліотеки запропонував своїм читачам знайти  справжні скарби капітана Флінта, взявши участь у бібліоквесті "Скарби капітана Флінта"
На пошуки скарбів прийшли учні і вчителі місцевої школи.  На галявині біля бібліотеки їх зустріла бібліотекар Ірина Дмитрієва. 



Вона перевела час назад і перенесла дітей у минуле до славних піратів. Бібліотекар застерегла учасників, що на шляху до скарбів капітана Флінта на них чекають  загадкові острови, веселі пригоди і можливо, страшні небезпеки. 
Ірина  посвятила дітей у пірати, провівши  конкурс "Пірат-ерудит", а потім  зачитала вірш "Бабушка и внучек" Едуарда Успенського, в якому автор з тонким гумором розповідає про  життя справжніх піратів. 



Діти відгадали конкурсні загадки, пов'язані з морем і отримали карту скарбів з першою підказкою, де знаходиться скарб
За  картою пірати швидко  дісталися острова "Хитрого Джека", де на них чекав сам Джек. Він висунув свої вимоги - зіграти з ним  в гру "Данетки". 



Юні пірати і тут відповіли на всі питання Джека, після чого отримали від нього чергову підказку та продовжили пошук
через  небезпечне болото до острова "Казкарки Салі". Салі поставила перед шукачами складне завдання. Вона забажала, щоб діти показали їй казку "Рапунцель", перетворившись у казкових героїв: Царевича, Коня, Принцесу, Метелика і Вежу. Всім було весело, коли  казка "ожила"і діти, як справжні актори,  завзято та старанно відтворювали кожну дію казкового сюжету.



Задоволена Салі дала підказку піратам і вони помандрували до острова "Рибячий хвіст", де на них чекали нові випробування. Необхідно було почистити чимало риби і  відгадати багато "рибячих" загадок, щоб отримати наступну підказку. 



Нарешті залишився останній острів "Безлюдний", де всіх зустрів Робінзон. Тут теж пройшли цікаві випробування. Дітям вдалось зібрали всі підказки.  
Скарб, який вони так довго шукали, знаходився у бібліотеці! Разом з бібліотекарем всі побігли до книжкового дому. 



Шукачі знайшли клад, який знаходився серед  книжок і виявився сундуком з цукерками  та солодощами. Всім було дуже весело.У грі приймали участь навіть вчителі, яких захопив дитячий азарт цікавих змагань. 
Бібліотечні квести -  це круто!
Усі файли перевірено, вірусів немає

Немає коментарів:

Дописати коментар