середу, 29 червня 2016 р.

Конституція - символ незалежної держави



28 червня Україна відмічала велике державне свято - День Конституції України. 20 років тому,  у 1996 році, на черговому засіданні Верховної Ради був ухвалений найголовніший закон країни - перша конституція суверенної української держави, прийняття якої закріпило основи права незалежної держави і стало величезним кроком в розвитку демократичного суспільства. 
До цієї знаменної дати в бібліотеках району були підготовлені та проведені історичні години, уроки правознавства, презентації книжкові виставки, огляди літератури.


В читальній залі центральної районної бібліотеки пропонується до перегляду книжкова виставка "Конституція - компас суспільства". Література, представлена на виставці,  надає можливість кожному ознайомитися з важливим значенням Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу, дається відповідь на питання, якою ця держава буде, які шляхи її розвитку.




В Липецькій центральній бібліотеці до Дня Конституції пройшов цикл заходів: огляд книжкової виставки «Конституція – наш закон і сила», історична панорама «Краса і велич символів держави» та година спілкування «Я – дитина, я – людина».


На цей захід були запрошені хлопці та дівчата 4-7 класів, які під час історичної панорами  продемонстрували свої знання про державні символи України: заспівали гімн, розповіли історії про герб та прапор тощо.

В кінці зустрічі присутні прослухали огляд книжкової  виставки, відшукали на сторінках Конституції України  закони про права та обов`язки дітей та познайомились з ними, а деякі статті, навіть, розповіли напам`ять. 


Бібліотека-філія №48 селища Борщі запросила на годину спілкування "Конституція - паспорт держави" дітей та дорослих. Бібліотекар оформила книжкову виставку-перегляд "Конституція в нашому житті" та презентувала літературу по історії Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його Конституцію. Присутні відповідали на питання вікторини "Моя країна - Україна" та читали вірші про Батьківщину. 

Куяльницька сільська бібліотека запросила школярів на історичну годину "Конституція - символ незалежної держави". Бібліотекарі розповіли дітям про Основний Закон нашої країни, ознайомили з його головними статтями.
День Конституції ми для нас є не тільки державне свято, а й день становлення і затвердження наших прав і свобод. 

Немає коментарів:

Дописати коментар