вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Роки людині до лиця



Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. Цей день – це можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння, мудрість, це можливість виказати повагу до людей, які своєю багаторічною працею заслуговують на глибоку пошану нащадків.
29 жовтня в Качурівській сільській бібліотеці було багатолюдно. Сюди прийшли люди похилого віку, ветерани праці Сауляк Євгенія Василівна, Бригадир Валентина Петрівна, Скорець Єлизавета Миколаївна, Ступницька Валентина Миколаївна, Попова Катерина Олександрівна та інші. Їх запросили стати учасниками Дня пошани під назвою «Роки людині до лиця». Організаторами заходу були  сільський бібліотекар Гоцуленко Катерина Петрівна та завідувачка клубом Почтар Ольга Михайлівна.

Від ведучих свята на адресу гостей було висловлено багато слів подяки та пошани.  До їхньої уваги бібліотечний актив запропонував тематичний концерт. Лунали українські пісні та вірші, присвячені батькам, бабусям та дідусям, у виконанні Бригадир Ганни, Куриляк Дарини, Мельниченко Вікторії, Мельниченко Анастасії, Щурінової Люби, Гопкало Галини та Тодосенко Федора Васильовича. 
Дівчата подарували присутнім запальний танок. 
 

Повеселила усіх і цікава гумореска "Лисиця" у виконанні бібліотекарки та гумористична мініатюра "Параска і Палажка", в образи яких майстерно перевтілились ведучі.



Гостям дарували квіти та пригощали солодощами, від яких розквітали посмішки, по-молодому сяяли очі, світлими та гарними ставали жіночі обличчя, ще раз підтверджуючи, що роки людині до лиця, коли в неї добрий настрій і вона щаслива.

Гості покидали бібліотеку, дякуючи організаторам за добре свято.






2 жовтня у  сільському клубі  села Борщі  відбувся літературно-музичний  вечір "Серце забуте обігрійте добром" до  Дня  людей  похилого  віку.  Діти разом з ведучими вечора - подружжям Іванкових: бібліотекарем Наталією та аматором культури В'ячеславом   привітали ветеранів праці віршами,  гуморесками та  піснями.



З великим  захопленням  старше  покоління  прийняло участь у цікавих вікторинах, відгадуючи різноманітні загадки, з дитячою радістю одержуючи за правильну відповідь солодки призи. 
По завершенні  заходу ведуча та  учасники свята зібралися за святковим столом.




4 жовтня в Новоселівському Будинку Культури відбулося святкування Дня людей похилого віку. Свято було організовано працівниками культури: завідувачкою бібліотекою Оленою Швець та працівниками  новоселівського Будинку культури.




Сільський голова Галина Станіславська організувала для літніх людей солодкий стіл,             







а організатори зробили все можливе, щоб цей день залишився в памяті надовго, як радісний і веселий. На святі звучали вірші та гарні пісні, душевні оповіді та незабутні спогади.  



Немає коментарів:

Дописати коментар