понеділок, 7 листопада 2016 р.

Змагання бібліотек-ювілярів у спарингу - 2016

 

За доброю традицією у жовтні та листопаді розпочалися професійні змагання між бібліотеками-ювілярами 2016 року. Їх в цьому році всього чотири: 95 років святкують бібліотеки сіл Гидирим та Гонората, 80 років - бібліотека села Глибочок і 60 років - бібліотека села Мала Кіндратівка.

На сьогоднішній день одна з пар бібліотечного спарингу - бібліотеки сіл Гидирим та Мала Кіндратівка - вже завершила свій двобій. 
Першою на ринг вступила бібліотекар села Мала Кіндратівка Антоніна Миколаївна Буряк, яка завітала до бібліотеки Гидириму 2 листопада  зі святом під назвою "З днем народження, моя бібліотеко!", яку зустрічала хлібом-сіллю господиня закладу - Василиса Віталіївна Полуденна.



Вона приїхала на конкурсний майданчик не одна, а з помічниками - учнями старших класів Петрівської школи Ромою Семенюк та Устиною Коноваловою, які стали достойними ведучими розважально-ігрової програми.
 

Розпочинаючи захід, Антоніна Миколаївна познайомила присутніх з історією своєї бібліотеки і відзначила, що ріднити людей з книгою, відкривати їм красу і силу рідного слова - це найдостойніша професія. Бібліотекар розповіла про велике значення бібліотеки в розвитку людства і закликала дітей ніколи не розлучатися з книгою, бо з книгою завжди весело та цікаво.

І це довели запропоновані бібліотекарем літературні вікторини, конкурси та інсценіровка казки, учасниками якої стали всі присутні на святі - від мала до велика. 
Вікторина "З якої ми казки?", рухлива гра "Всемогутні кубики", літературна гра "Сперечаємось чи ні?" захопили усіх дітей, але найбільшою цікавою та веселою виявилась інсценіровка казки про чарівну Принцесу, сміливого Принца та підступного Змія-розбійника.




За активну  участь у запропонованій ігровій програмі діти одержали призи: книжечки та солодощі, і покидали бібліотеку з твердим усвідомленням, що в бібліотеці - цікаво.

А 4 листопада зі зворотнім візитом бібліотекар села Гидирим Василиса Віталіївна Полуденна завітала до Малої Кіндратівки.  На відміну від гидиримської бібліотеки площа бібліотеки в Малій Кіндратівці невелика, і тому масові заходи відбуваються в приміщенні сільського клубу. І подорож до країни казок "Світ казковий і прекрасний", який привезла Василиса Віталіївна, проходив у гарно прикрашеному клубному фойє.
 

Різнокольорові кульки переходили із бібліотечної кімнати до зали клубу, яскравим елементом в декорі якого стала розгорнута книжкова виставка "Подорож до Країни Казок". Презентація цієї виставки пройшла на високому рівні та зацікавила усіх присутніх, бо бібліотекар так розповіла про кожну книжечку, зачитала найбільш цікаві сторінки, що дітям одразу захотілося їх прочитати.



Різноманітною стала і ігрова програма з вікторинами "Хто знає краще казки", "Казкова телеграма", "Казкова торбинка", "Що? Де? Коли?". 
 









Справжнім іспитом для малечі став конкурс "Літературні грінки", який вимагав знання авторів літературних казок і потребував скласти назву та прізвище автора, а це не кожному було під силу. 



З запропонованим казковим кросвордом діти справились значно швидше, а гра "Розумна кулька" заставила рухатись кожного в залі. Багато веселих посмішок та щирого сміху викликав конкурс "Намалюй Колобка з заплющеними очима".



Як правило, всі учасники отримали призи на згадку про свято. Хочеться відмітити, що не зговорюючись, ця пара конкурсантів головним призом своїх заходів вибрала дитячі книги. І це дуже символічно, бо справжній читач починається з дитинства.



Немає коментарів:

Дописати коментар