четвер, 3 листопада 2016 р.

Листопад зібрав молодих поетів "Джерела"





2 листопада 2016 року в центральній районній бібліотеці відбулось засідання літературно-поетичного клубу «Джерело». На засіданні були присутні діти та вчителі з шкіл району: Вербицька Олена (с. Новоселівка), Бронікова Марина (с. Гидерим), Соловей Ангеліна (с. Глибочок), Козаченко Олена (с. Куяльник), 
  


Апихтіна Анастасія (с. Ст. Кульна), Раду Ангеліна (с. Мардарівка), Хілюк Віктор (с. Мардарівка), Ануфренко Михайло (с. Ст.Кульна), Пужайло Олександра (с. М.Фонтан); вчителі Мерзлякова І.Є.(с. Куяльник), Кушнір Т.М. (с. Мардарівка).



Відкрили засідання працівники центральної районної бібліотеки Олена Попова та Людмила Лукянчук. За проханням керівника клубу вони презентували виставку-імпульс «Книжковий Біг-Бен», відкриту в бібліотеці в рамках Всеукраїнського дисплей-кросингу до Року англійської мови в Україні.


 Керівник клубу «Джерело» Людмила Гожа зупинилась на значенні  української символіки, як народної, так і офіційної, при складанні віршів патріотичного напрямку. Людмила Андріївна підкреслила, що наш народ, маючи такі прекрасні  українські символи, зумів вберегти від забуття нашу історію та родову пам'ять, нашу волелюбність.




Після виступу Людмила Андріївна запропонувала написати акровірш на слово ГОЛУБ. Але не  всі діти-поети вклалися в регламент і змогли експромтом зачитати складений вірш, тому для багатьох це стало темою домашнього завдання.


Керівник районного літературного обєднання «Промінь» Валентина Прохода підготувала для учасників клубу відеопрезентацію «Основи віршування». Діти розбирали рими та стопи, види римування на прикладі віршів відомих класиків, ознайомились з таблицею віршованих розмірів.




Особливо жвавою стала атмосфера в залі, коли молоді поети презентували власні вірші. Кожен з них з хвилюванням представив на розсуд присутніх своє бачення поетичного світу.


 


Ми сподіваємось, що радість, яку учасники клубу отримали від спілкування один з одним, буде продовжено в стінах центральної районної бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар