пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

"Жива книга" набирає ходу.



Продовжує свою ходу спільна акція Котовської районної бібліотеки та творчого літературного об’єднання «Промінь» «Жива книга». 
10 жовтня до юних поціновувачів поезії  села Куяльник  завітали поети  Ірина Львова, Ніна Крутцева та Віктор Яковенко…








Творчу зустріч розпочала директор ЦБС Світлана Миколаївна Дюгаєва, яка розповіла присутнім про акцію, її мету та про популярний сьогодні в світі проект "Жива бібліотека", який  стрімко поширюється і у нас в Україні.




Завуч Куяльницької школи Світлана Валер'яновна Дроган продовжила тему, нагадавши присутнім, про те, що поети завжди були носіями  та пропагандистами рідної мови, і дуже символічно, що школа приймає акцію "Жива книга", на уроці, присвяченому Дню української мови та писемності. 







Приємним моментом заходу стала декламація дітьми авторських віршів гостей свята. 







Валентина Федорівна Прохода , керівник літоб’єднання «Промінь» презентувала присутнім  останню  колективну збірку поезій «Променисті рядки», куди ввійшли твори 19 членів «Променя» і привітала всіх з нагодою поспілкуватися з авторами збірки наживо



Надія  Іванівна Балабан, бібліотекар краєзнавчого відділу, ознайомила присутніх з основними етапами життєвого та творчого шляху  головних героїв зустрічі, зауваживши, що жоден з них не має філологічної освіти, а стовідсотковий "технар", але це не завадило жодному з них знайти достойну нішу в поезії. 




Ірина Львова, Ніна Крутцева та Віктор Яковенко читали свої улюблені поезії, ділилися досвідом  написання віршів, розповідали  про перші невдачі, про свою наполегливість, про примхи натхнення, яке щоразу  приходить до них найчастіше ночами і не дає спати до ранку. 




Діти залюбки слухали  авторів книг, задавали питання і з цікавістю чекали  на відповіді. Спілкування було жваве та корисне для обох сторін. 



І та довіра, що склалася між присутніми надала хоробрості юним поетам, які тільки пробують себе в цьому жанрі, представити на розсуд відомих майстрів свої творчі спроби.








Завершилася акція з обопільною користю  для всіх присутніх: юнь познайомилася з поезією подільських поетів, а автори «Променистих рядків» подарували читачам свої кращі поезії та дозволили доторкнутися до потаємних куточків свого світогляду.

2 коментарі: