середу, 9 листопада 2016 р.

Стартувала районна культурно-освітня акція "Жива книга"


 


8 листопада в Подільському районі в селі Новоселівка стартувала культурно-освітня акція "Жива книга", започаткована центральною районною бібліотекою  спільно з літературним об’єднанням «Промінь»


Акція присвячена 20-річчю з дня поновлення роботи  «Променя» і плідної співпраці "Променя" з бібліотекою та має за мету популяризацію творчості  талановитих поетів і просто цікавих людей нашого краю. 
Акція триватиме з листопада 2016 року по березень 2017 року. В ролі "Живої книги" виступає колективна збірка "Променисті рядки", яка нещодавно вийшла з друку.


Презентацію колективної збірки розпочали в селі Новоселівка корифеї поезії нашого краю, лауреати та дипломанти міжнародних, всеукраїнських та регіональних літературних конкурсів, автори численних поетичних збірок та публікацій Олександр  КоремблітМихайло Нізовцов та чарівна Ірина Львова


Зі вступним словом до великого колективу новоселівської школи звернулась директор ЦБС Подільського району Світлана Дюгаєва, яка розповіла про міжнародний проект "жива книга", який з кожним роком набуває все більшої популярності в світі і до якого приєднались вже понад 50 країн.
 


Вона наголосила, що поряд з друкованою книгою, аудіокнигою, електронною книгою сьогодні ми маємо змогу познайомитись ще і з "живою книгою" в ході даної акції.  "Жива книга" - це історії не з книг чи телеекранів, а з перших вуст живих людей, які і є її безпосередніми героями.


Керівник літературного об'єднання "Промінь" Валентина Прохода зупинилась на колективній збірці "Променисті рядки", ознайомивши присутніх з історією створення книги та авторським складом із 19  відомих в нашому краї поетів. Вона поздоровила новоселівців з щасливою нагодою поспілкуватись з творчими людьми, задати їм хвилюючі питання та отримати їхні автографи.


Приємною несподіванкою для присутніх на зустрічі поетів стала презентація їхньої творчості учнями новоселівської школи під керівництвом викладача української мови та літератури Тетяни Педенко. Діти зачитали улюблені вірші присутніх в залі авторів, продемонструвавши обізнаність з літературою краю та творчим доробком гостей-авторів зокрема.



Продовжила презентацію поетів бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, зупиняючись на біографії та творчих досягненнях присутніх поетів, анонсуючи виступ кожного з них. 


Олександр Корембліт, Михайло Нізовцов та Ірина Львова не тільки декламували власні вірші, а й охоче відповідали на численні запитання дітей щодо їх дитинства, захоплень, творчих пошуків та поглядів на життя.
 


Зустріч проходила в теплій, дружній атмосфері. Дві години активного спілкування пролетіли непомітно, залишивши приємні спогади та враження у кожного з присутніх у залі, як у поетів, так і у слухачів. 


Громадянська поезія Олександра Корембліта, лірична та філософська поезія Ірини Львової, різножанрова палітра представлених на розсуд слухачів віршів Михайла Нізовцова знайшли живий відгук в серцях юних шанувальників поезії, які обступили авторів після зустрічі, бажаючи отримати автограф та сфотографуватися з улюбленим автором на згадку.



"Жива книга" була прочитана "на одному подиху", і якщо її будуть так зустрічати і надалі, то вона може стати однією з самих популярних книг в районі. Тож чекаємо на нові зустрічі!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар