четвер, 17 листопада 2016 р.

Бібліотечний спаринг: Гонората - Глибочок




Ще одна пара бібліотек-ювілярів - учасників районного професійного конкурсу "Бібліотечний спаринг: бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику-2016" - закінчила своє цьогорічне змагання. Бібліотекарі обох закладів приклали багато зусиль, добре постаралися і провели конкурсні масові заходи на значному професійному рівні.




Розпочала змагання цієї пари завідувачка бібліотекою села Гонората Світлана Якубовська, яка 27 жовтня завітала у гості до школярів села Глибочок. В теплій класній кімнаті глибочанської школи цілу годину тривало справжнє книжкове свято під назвою "Її Величність - Книга"



Як вже заведено між конкурсантами, господиня глибочанської бібліотеки зустріла гостей хлібом-сіллю на вишитому рушникові, привітала та представила присутнім у залі, а Світлана Кирилівна заочно познайомила школярів з гоноратською бібліотекою, запропонувавши до уваги відеоподорож "Будні Гоноратської бібліотеки". 

 



Продовжилось свято виступом ведучих, маленьких помічників Світлані Кирилівни, які розповіли про неоціненне значення книги в житті кожної людини, про бібліотеку та її роль в житті сільської громади. 



Цікавими та корисними для глядачів і членів журі стали підготовлені бібліотекаркою Гонорати відеоролики "Історія створення книги", "Незвичайні бібліотеки світу", "Найкрасивіші бібліотеки світу". Технічну допомогу в демонстрації відеопрезентації та відеороликів забезпечила центральна районна бібліотека (бібліотекар Інна Вербицька).



Презентація тематичної книжкової виставки "Книги, які шукають свого читача" познайомила школярів з перлинами української та світової літератури.

Багато оплесків та сміху викликали гумористичні інсценіровки про бібліотечне обслуговування "Бібліотекар та читач" та "Бабка Палажка та бабка Параска".



Продовжила захід велика розважально-ігрова програма. Дітки навипередки відгадували, який предмет ховається у  "Чорній скриньці", відповідали на питання літературної вікторини, відгадували загадки з різнокольорових повітряних кульок. В ролі переможців конкурсів побували майже всі учні і всі отримали невеличкі призи та солодощі.



Неординарним моментом заходу, на думку журі, став конкурс-інтерв'ю "Вільний мікрофон", де кожен учасник мав можливість висловити власну думку, продовживши фразу "Я читаю, бо..." Приємно, що майже всі дитячі відповіді щодо книги співпали у тому, що читати - це корисно, цікаво,  пізнавально та захопливо.



Зі зворотнім візитом до Гонорати делегація кращих читачів Глибочка на чолі з сільською бібліотекаркою прибула у листопаді. Перші враження дітей від сучасної, теплої, з комп'ютерним залом бібліотеки були настільки сильними, що дітки, навіть, забули, що приїхали виконувати головні ролі у бібліотечному заході - "День казки"




Для них цей день вже був казковим, їх неможливо було відірвати від моніторів бібліотечних комп'ютерів. Але відірватися прийшлось, бо на них чекали гоноратські діти. В бібліотеці в цей день майже не було вільного місця.



Бібліотекар села Глибочок Тетяна Руснак привітала господиню ювілейним тортом та поздоровила присутніх з 95-ою річницею гоноратської бібліотеки і коротко розповіла історію своєї бібліотеки. 
День казки розпочався повчальною інформацією про типи та види казок: народні та авторські, побутові, чарівні казки та казки про тварин. 



Знання маленьких читачів-гоноратців були перевірені у розважально-ігровій програмі. І "Літературна вікторина", і "Чарівна скринька", і конкурси "З якої казки ця тварина?", "Хто відправив телеграму?" та гра "Чи добре ви знаєте казкових героїв?" тримали в напрузі увесь зал. 





Хочеться відзначити, що гоноратські школярі добре знають казки і були дуже активними, що визначити абсолютного переможця було дуже важко.



Найбільш цікавим елементом  казкової програми стала дитяча вистава "Ріпка", акторами якої виступили активні читачі глибочанської бібліотеки. Вдячна публіка підтримувала оплесками маленьких акторів. Зворушливим моментом став виступ маленької Мишки, яка запізнилась на виставу, бо загралася з компютерною мишкою в Інтернет-центрі і всі чекали на її появу, бо без казка не закінчилась...




На цьому цьогорічний спаринг закінчено. І як завжди, у журі є багато приємних вражень і зауважень до  сценаріїв та проведення заходів, але ж для цього ми і навчаємось, щоб працювати над помилками.

Немає коментарів:

Дописати коментар