понеділок, 12 грудня 2016 р.

Новинки літератури від Клубу "КОЛО"

Вчасно зробивши заявку на участь у благодійному проекті, центральна районна бібліотека поповнила фонди примірниками сучасної української книги завдяки членам спільноти Клубу «КОЛО» Наші читачі отримали   в подарунок сучасну літературу з економіки, історії, філософії, мовознавства, конфліктології та художню літературу. І хоча примірників не так багато, ми впевнені, що ці книги знайдуть свого поціновувача.


Серед отриманих бібліотекою творів:

Гірник, Андрій Миколайович. Основи конфліктології / А. М. Гірник. - К.: Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2010. - 222 с.
Книгу присвячено актуальним проблемам діагностики, дослідження, експертизи та залагодження конфліктних ситуацій. Уперше у вітчизняній літературі ґрунтовно розглянуто історію розвитку поглядів на конфлікт та управління конфліктом. Докладно висвітлено способи мирного залагодження соціальних конфліктів. 
Розраховано на соціологів, соціальних працівників, психологів, управлінців, слухачів курсів підвищення кваліфікації, а також аспірантів і студентів.



Культурологія: Навч. посібник для студ. вищ. навч. закладів / Упоряд.: О. Погорілий, М. Собуцький. - К.: Вид. дім "Києво- Могилянська академя", 2005. - 2005.
В книзі  розглядаються головні проблеми теорії культури в ракурсі сучасних концепцій культури, методологічних підходів до її вивчення. Особливу увагу приділено таким темам, як ціннісні аспекти культури, комунікативний вимір культури, мова культури, епістемологія культури, пізнання як культурний феномен, психоаналіз і культура, культура та політика.


Павленко, Сергій. Оточення Гетьмана Мазепи: соратники та прибічники / С. О. Павленко; 2-ге вид. - К.: Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2009. - 602 с.
Книга Сергія Павленка вперше ґрунтовно знайомить українського читача з членами команди гетьмана І. Мазепи і його соратниками та прибічниками, показує їхню роль у контексті подій 1687–1709 рр. Дослідження про найзначніших діячів оточення зверхника України містить багато важливого фактажу для розуміння причин поразки мазепинців під час повстання за визволення Гетьманщини з-під опіки Москви.

Попович М. Бути людиною / М. Попович. - К.: Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2011. - 223 с. 
Праця являє собою спробу сформулювати погляд на цінності сучасного суспільства, який із певної позиції охоплював би різні сторони функціюнування останнього. Автор прагнув обґрунтувати засобами, придатними для філософії сучасності, певний світогляд, який сьогодні, як і в інші часи, перебуває під загрозою. Це – світогляд гуманізму, що виходить із уявлення про людину як вищу й абсолютну цінність.Для студентів, науковців та всіх, хто цікавиться філософськими темами.

Руденко Микола. Енергія прогресу: Вибрані праці з економії, філософії і космології / М. Руденко. - К.: КЛІО, 2015. - 680 с.
Книга являє собою оригінальний метод мислителя, побудований на ідеях В. Вернадського, за допомогою якого дослідник шукає «рятівне знання», на яке конкретно передвоюються теорії з різних наукових галузей. Книга є переможцем Всеукраїнського конкурсу «Книга року»-2015 в номінації «Софія. Українська гуманістика».


Тацкий, Феликс. Обвиняется в доброте: рассказы и повести / Ф. Тацкий. - К.: ЧП "Горобець", 2006. - 524 с.
В книге собраны рассказы и повести, посвященные морально-этическим проблемам, философским размышлениям героев о жизни, о месте человека в ней. Рассказы и повести многоплановы, затрагивают разные стороны человеческого бытия: нравственные проблемы, противостояние добра и зла, темы Великой Отечественной войны, взаимоотношения людей в быту и на производстве, отношение человека к природе и животным.
Шумпетер, Йозеф А. Теорія економічного розвитку: дослідження прибутків, капіталу, кредиту, відсотка та економічного циклу / Й. А. Шумпетер. - К.: Вид. дім "Києво-Могилянська академія", 2011. - 242 с.
Книга Йозефа А. Шумпетера належить до найвидатніших праць з економічної теорії й за своїмзначенням стоїть поруч з основними працями Адама Сміта, Карла Маркса,Леона Вальраса, Альфреда Маршала, Джона Кейнса. Фундаментальні методологічні відкриття, зроблені в ній, набули особливої актуальності сьогодні, коли всі розвинуті країни фактично вибудовують свою стратегію економічного розвитку за шумпетеріанськими рецепта­ми.

Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з книжками від "КОЛО", відвідавши центральну районну бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар