понеділок, 16 січня 2017 р.

Щедрівка і коляда в нашу хату загляда






З кожним роком все більше і більше бібліотекарів долучається до клубних працівників, щоб подарувати людям народне свято Василя та Маланки, поздоровити з старим Новим Роком та побажати миру, злагоди та надії на краще майбутнє.
13 січня в селищі Борщі на свято щедрування "Від Різдва до Меланки звучать щедрівки та колядки" зібралися бібліотекар Оксана Перебітюк, завідувачка сільським клубом Інна Балінська та юнаки та дівчата. Перевдягнені в  костюми народних персонажів зимових свят мелодійними українськими щедрівками віншували господарів селища, зичили здоров'я і достатку, миру і злагоди, добробуту та процвітання. Лунали радісні щедрівки з побажаннями, щоб наступний рік був по-справжньому щедрий на все добре. Господарі дякували щедрувальників за щедрі побажання й нагороджували солодощами.

Працівники Нестоїтського Будинку культури Сергій та Галина Ряжеві, бібліотекарі Наталія Стопчанська та Тамара Гребонос, учасники художньої самодіяльності  на чолі з головою сільської ради Михайлом Загарією представили для сільської громади ціле вертепне дійство "Пане господарю, до Вас Вертеп іде, радісну новину він Вам несе", завітавши до дитячого садочка, сільської школи,  лікарні та СВК "Дружба народів" з колядками та щедрівками.
 
Привітали з Василем та Маланкою жителів свого села і працівники культури Малого Фонтану. Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва та завідувачка сільським клубом Ірина Попенко підготували свято колядок і щедрівок "Щедрівка й Коляда в нашу хату загляда" та навідали оселі активних читачів бібліотеки,  відомих майстринь та поважних селян з побажаннями добра та злагоди на наступний рік.

Весело та цікаво пройшло свято щедрування «Від Різдва до Маланки звучать щедрівки та колядки» і в селі Новоселівка. Молодь села на чолі з працівниками Будинку культури Людмилою Мойсенець, Михалом Мойсенецем та завідувачкою бібліотекою Оленою Швець завітали до Новоселівської сільської ради та адміністрації ТОВ «Чубівське зерно». Лунали колядки та щедрівки, бажаючи всім присутнім в наступному році всього найкращого. Персонажі Маланка та Коза, Вєрка Сердючка не залишили нікого байдужими, вони зарядили всіх без винятку веселим настроєм. Господарі закладів дякували щедрувальників і, як годиться, пригощали солодощами.

Немає коментарів:

Дописати коментар