середу, 10 травня 2017 р.

Подвиг безсмертний - пам'ять нетлінна




Проходять роки, і все далі від нас незабутня весна 1945-го. Саме з тієї весни кожного травня ми відзначаємо найсвітлішу і найдорожчу дату, в якій воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій великий народ. Кожного року біля пам'ятників та обелісків ми низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив фашистську навалу ціною власного життя, складаємо глибоку шану всім, хто виборював перемогу в жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу.




Бібліотекарі та клубні працівники району з усією громадою вітають наших мужніх воїнів-ветеранів з великим святом, даруючи їм теплі слова вдячності за наше мирне життя та квіти, з хвилюванням та увагою прислухаючись до кожного слова їхніх спогадів про ту далеку війну.



8 травня, в День пам'яті та примирення та напередодні Дня Перемоги, громада села Новоселівка зібралась  біля могили загиблих воїнів на мітинг-реквієм. Відкрили мітинг директор Будинку культури Людмила Мойсенець та завідувачка сільською бібліотекою  Олена Швець. 
 
  


Зі словами подяки до ветеранів війни звернулись голова Новоселівської ради Галина Станіславська та присутній на заході виконуючий обов'язки голови Подільської райдержадміністрації Олексій Буряченко.
Учні місцевої школи  подарували ветеранам квіти. У виконанні хору «Журавка» та  гурту «Новоселівські зірки» прозвучали пісні, присвячені захисникам Вітчизни.


Урочистий мітинг під назвою "Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!"  відбувся в селі Борщі, який підготували бібліотекар Наталія Іванкова і вчитель української мови С. Грабован. Зі святом Перемоги громаду привітала голова Борщівської сільської ради Валентина Правенко. Продовжили захід вірші та пісні воєнних років, покладання квітів до пам'ятника та братських могил.


9 травня, в День Перемоги, мешканці села Мурована, учні, вчителі місцевої школи прийшли віддати данину пам'яті  воїнам-земляками, які загинули на фронтах Другої Світової війни. Мітинг-реквієм "Цих днів не померкне слава" відкрили сільський бібліотекар Алла Кошетар і директор школи Володимир Глущук. У виконанні музиканта Віктора Спотара  прозвучали хвилюючі пісні воєнної пори та Перемоги.



Біля сотні односельчан зібрались біля обеліска пам'яті і слави в селі Чубівка, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів та привітати живих на мітингу "Стоять обеліски в степах України як пам'ять про друзів полеглих жива". Організаторами та ведучими мітингу - бібліотекарем Неонілою Яніцькою та завідувачем сільського клубу Миколою Козаченко - було запрошено єдиного в селі ветерана - Гумовського Анатолія Зіновіїча. 


У виконанні дітей та молоді біля обеліска звучали вірші про війну та Україну, пісні воєнної пори та пісні, присвячені Україні. 
Щирими оплесками зустріла громада і пісні на честь воїнів-односельчан, які захищають нашу землю сьогодні на сході Україні Миколи Дейнего, Миколи Червоняка, Миколи Зварича та воїна-інтернаціоналіста Ігоря Чуби.



Завідувачка Малофонтанською бібліотекою Ірина Дмитрієва презентувала своїм читачам книжкову виставку "В книжковій пам'яті - миттєвості війни", а потім спільно з завідувачкою клубом Іриною Попенко та учнями місцевої школи з привітаннями, невеличкими подарунками та віршами про війну відвідали солдатських вдів та ветерана Другої Світової війни Степана  Єфимовича Наталапка.




Виставка-пам'ять під назвою «Подвиг безсмертний - пам'ять нетлінна» була представлена в бібліотеці села Коси. Бібліотекар Олена Дегтяренко розповіла маленьким читачам про повагу до героїчних подвигів співвітчизників, необхідність вшанування пам’яті тих, хто загинув у роки Другої Світової війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар