четвер, 11 травня 2017 р.

Пунктир Великої війни

"Я пишу о войне не чернилами,
Кровью сердца пишу каждый раз,
Чтобы Вечный огонь над могилами
Всех погибших в войну не погас"
О. Корембіт


В центральній районній бібліотеці  зібрались відомі поети нашого краю, представники літературних об'єднань «Промінь», «Аркадійський клуб», члени літературного салону «Бестселер» на поетичний марафон «Пунктир Великої війни».


Зустріч розпочалась з презентації книжкової виставки «Подвиг безсмертний – пам'ять нетлінна», проведеної бібліотекарями Оленою Поповою та Людмилою Поросятковською. Осторонь презентації  не змогла залишитися і присутня в бібліотеці молодь з бібліотечного англомовного клубу «English speaking club», яка з великою увагою слідкувала за розповіддю бібліотекарів та познайомилась з кожною книжкою на виставці.



«Наше покоління не воювало. Ми знаємо війну лише по розповідям рідних, по книгам, фільмам та віршам. Саме ці мистецькі твори допомагають нам зрозуміти, що таке війна і якою ціною дісталась нашому народу перемога. Пронизливі і незабутні рядки віршів залишаються в памяті та викликають у нас велику повагу до людей, які здолали фашизм» - ці слова стали основним лейтмотивом поетичного марафону. 



Олександр Корембліт, Тамара Бакул, Віктор Яковенко, Людмила Шиманська, Валентина Присяжна,  Людмила Гожа та Ірина Львова ділилися з усіма своїми улюбленими поезіями про війну, які не дають піти у забуття величній і трагічній події в історії нашого народу,  надихають на захист рідної країни.




Поетичний марафон продовжився біля пам’ятника «Воїну-визволителю», до підніжжя якого  учасники заходу поклали квіти та вшанували пам'ять всіх загиблих у Другій Світовій війні хвилиною мовчання.




Немає коментарів:

Дописати коментар