четвер, 8 червня 2017 р.

Настя Апихтіна - серед кращих книгонавтів України



З 1 по 4 червня на території Палацу Потоцьких у Львові проходив 10 ювілейний Дитячий форум "Космовізія: супергерої та Книжкова Туманність", учасниками якого стали переможці обласних етапів Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України-2017" з 21 області. 




Серед учасників форуму була і наша землячка, учениця 7 класу Старокульнянської ЗОШ, володарка титулу "Найкращий читач Одещини-2017" Анастасія Апихтіна.


Форум відкрила президент громадської організації "Форум Видавців" Олександра Коваль, вручивши дітям головну книгу форуму. «Книги – це головна суперсила... Це цілий Космос наших почуттів, фантазій, мрій. 


Планета дуже крихка, вона потребує нашого захисту, і всі надія на Вас», – звернулась вона до дітей і додала: «ви виростите і станете космонавтами, винахідниками, водіями суперсучасних машин, які врятують наш Всесвіт, врятують нашу Планету».


Кілька днів місто було окремою галактикою зі своїми зірками, планетами та книжковими туманностями. В рамках форуму пройшли 800 заходів у 11 просторах, серед яких – зустрічі у видавництвах, музеях, театрах, бібліотеках, громадських та освітніх організаціях з  авторами дитячих книжок, виробниками іграшок, художниками, музикантами, науковцями.



Разом з усіма наша Настя приймала участь у  брейнштормінгу "Як зробити, щоб люди читали?" з письменницями Мар'яною Савкою, Наталкою Малетич, Анастасією Левковою і Юлією Лящинською, 


зустрічалась з письменниками Андрієм Бачинським, Володимиром Арєнєвим, Олександром Єсауловим,  побувала на майстер-класі театру-студії "Під Мостом" міського палацу культури імені Гната Хоткевича, взяла участь у квесті "Середмістям", відвідала Львівську обсерваторію, побувала на цікавих екскурсіях старовинним містом Левів.



Кульмінацією Дитячого форуму стала урочиста церемонія нагородження найкращих читачів країни у просторій та затишній залі Львівської обласної бібліотеки для дітей.  




Від форуму у Насті, як і у всіх учасників, залишились космічні враження, космічний позитив, космічні подарунки, коло нових друзів-книгонавтів і велике бажання читати. Історія Насті Апихтіної доказує, що читання відкриває дорогу у великий Всесвіт.



Немає коментарів:

Дописати коментар