четвер, 8 червня 2017 р.

Мій край у піснях і у людях


7 червня на селищі Борщі відбувся ювілейний концерт, присвячений 25-ій річниці створення пісенного колективу "Струмочок", який 25 років  несе до людей пісенну спадщину. До золотої скарбниці репертуару входить багато українських пісень, серед яких "Козачка", "Ми зустрілися у Львові", "Квіти в'ються","Ой, там на горі", "Їхав козак містом" та багато інших, але візитна картка у колективу - пісня "Струмочок".
На концерті талановитих земляків бібліотекар селища Оксана Перебітюк презентувала фото-документальну виставку  "Мій рідний край - моя земля свята", яка була розкрита двома розділами.  Перший розділ "І за життя йшли на смерть" висвітлював життєвий шлях ветеранів та дітей війни у Другу Світову війну, а другий - "Країна Майстрляндія" - прославляв місцевих майстрів.  На ньому були широко представлені творчі роботи рукотворів селища.



Виставка спрямована на збагачення знань дітей і дорослих про історію селища, про знаменитих земляків, на прищеплення любові до рідного краю і збереження традицій, обрядів, звичаїв односельчан. 

Представлені на виставці матеріали зібрані бібліотекарем у тематичні конволюти та висвітлюють різні аспекти життя краю: історію, мистецтво, природу, відомості про непересічних земляків, які своїм життям, своєю роботою, творчістю збагатили рідну землю. 
Історія твориться щоденно, потрібно тільки її фіксувати і постійно доносити її до користувачів, бо без любові до малої батьківщини не виростають справжні патріоти.

Немає коментарів:

Дописати коментар