четвер, 20 липня 2017 р.

"В народі хліб, мов матір, поважають"

19 липня в Гидеримській сільській бібліотеці пройшов урок-бесіда "В народі хліб, мов матір, поважають". Бібліотекар Василиса Полуденна ознайомила учнів з обрядами та звичаями нашого народу, де окрасою є Його Величність Хліб, розповіла про пошану до найдорожчого, що є в людини – хліба, до хліборобської праці та почуття відповідальності та бережливе ставлення до хліба. Свою розповідь бібліотекар підкріпила цікавою  легендою про виникнення хліба.
Продовжився урок розважально-ігровою програмою. Дітям було запропоновано розгадати кросворд під назвою "Колосок" з додатковими питаннями. Всі разом згадували прислівя  приказки та загадки про хліб. Учні  Олександр Полуденний, Катерина Мамалига і Руслана Сотнікова прочитали вірші П. Воронька "Як добре пахне хліб", "Не кидайся хлібом - він святий» та вірш В. Корж "Рідна мати і чесний хліб".
Наприкінці бібліотекар запропонувала дітям прочитати у вільний час книги А . Неверова "Ташкент город хлебный" , В. Крупина "Нынешний хлеб " та П. Позняк "Щедрий колосок".

Немає коментарів:

Дописати коментар