середу, 19 липня 2017 р.

Запрошуємо до "Країни вранішнього сонця"

З метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, а також на виконання домовленостей, досягнутих за результатами офіційного візиту Президента України до Японії, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.
У форматі Року Японії в Україні передбачено проведення низки тематичних заходів, до яких долучились і бібліотеки ЦБС Подільського району. «Першою ластівкою» стала яскрава книжкова виставка «Країна вранішнього сонця», розгорнута в центральній районній бібліотеці.
Японія відома своїм економічним дивом, її культура вирізняється вічним прагненням до краси. Японці віддано зберігають традиції предків. Незмінні символи цієї країни – кімоно, сакура, театр «кабукі», гора Фудзіяма. Велика кількість оригінальних звичаїв – в оточенні надсучасних нанотехнологій.  Таке унікальне поєднання традиційного і сучасного суспільства не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Книжкова виставка «Країна вранішнього сонця» пропонує усім бажаючим ближче познайомитись з цією загадковою країною, звичаями та традиціями її народу, витонченою культурою та художнім словом. Родзинкою виставки є художні твори відомих японських письменників Харукі Муракамі «1Q84. Тысяча Невестьсот Восемьдеят четыре», «Танцюй, танцюй, танцюй», Кобо Абе «Вибране», Рюноске Акутагави «Брама Расьомон», збірки японських новел.
Всіх, хто зацікавився виставкою, запрошуємо до районної бібліотеки. Приємного вам читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар