четвер, 19 жовтня 2017 р.

Соціальна драма в "Кіно проти корупції"




Третім фільмом, який демонструвався в Пункті європейської інформації центральної районної бібліотеки в рамках Фестивалю європейського кіно «Кіно проти корупції» стала соціальна драма режисера Юрія Бикова «Дурень». 18 вересня у ролі глядачів кінофільму виступили студенти II курсу медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Галина Разумеєва).


Драма розповідає про байдужість місцевої влади, яка поставила під загрозу життя 800 мешканців старого гуртожитку. В своєму фільмі Юрій Биков піднімає одну з найважливіших соціальних тем - тему байдужості до долі людей, навіть з боку тих, хто за службовим обов'язком зобов'язаний допомагати. 

З одного боку - байдужість чиновників, для яких головним критерієм є гроші, а з іншого - байдужість і холод з боку  простих людей.
Фільм, знятий у пам'ять про відомого російського кінорежисера, сценариста і актора Олексія Балабанова, удостоївся трьох премій міжнародного кінофестивалю в Локарно. 




Глядачі-студенти відчули в сюжеті драми абсолютно все: від хльостких діалогів до атмосферної музики. Те, що творилося з душею  глядача під час перегляду - не передати словами, ці мурашки потрібно відчути.

Немає коментарів:

Дописати коментар