четвер, 25 липня 2019 р.

Зупинимо насильство разом



25 липня в медіацентрі центральної бібліотеки Куяльницької ЦБС відбулось засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, яку очолює заступник Куяльницького сільського голови з гуманітарних питань Тетяна Кунаренко. 






В заході взяли участь представники Подільської райдержадміністрації, Куяльницької сільської ради, 





поліції, юстиції, міграційної служби, міськрайонного центру зайнятості,



закладів освіти та охорони здоров’я, центру надання безоплатної правової допомоги. 


Під час роботи була обговорена низка питань та практичних рекомендацій щодо надання соціальних послуг та юридичних послуг сім'ям, дітям та молоді, які постраждали від сімейного насилля,





зосереджена увага на необхідності тісної співпраці всіх гілок влади щодо подолання цієї проблеми.



Працівники бібліотеки не залишились осторонь тематики засідання, тому що морально-етичне виховання завжди знаходиться в полі зору бібліотечної роботи. 


До уваги учасників заходу бібліотекарями був запропонований інформаційний відеоролик зі статистичними даними щодо випадків насильства в сім'ї по України. Велика увага у відеоматеріалі була відведена і сучасному законодавству, яке має захистити інтереси ціє категорії населення.


Не упустили можливості бібліотекарі познайомити учасників наради з книжковими виданнями, під час огляду літератури "Ні насильству в сім'ї! Дій!", які крізь призму людських доль формують загальносуспільне відношення до цієї проблеми: неприйняття, співчуття, бажання протидіяти випадкам насильства та допомогти жертвам кривдників.



Бібліотекарі впевнені, що художнє слово завжди залишається дієвим чинником влпиву на людську свідомість і його треба широко використовувати у вирішенні будь-яких проблем.


Немає коментарів:

Дописати коментар