понеділок, 5 серпня 2019 р.

Відкриття в селі Мардарівка сучасного бібліотечного простору



З серпня для мардарівців стало щедрим на радісні події. В день народження села, яке в цьому році відмітило 154 роки,  серед  значних дарунків  було і відкриття в сільській бібліотеці сучасного інформаційного простору.



Червону стрічку по праву перерізали Голова Куяльницької сільської ради Сергій Паламарчук та староста села Марія  Волинщук.    





Інтернет центр, комфортна зона для спілкування, нові меблі, новинки художньої  літератури - все це стало доступним, завдяки підтримці Куяльницькою сільською радою бібліотечної галузі на селі






та великому бажанню самих мардарівців долучитися до сучасних бібліотечних послуг, які покликані поліпшити  рівний доступ всім селянам до інформації та  навчити мешканців  користуватися новими технологіями.







За традицією  оновлене приміщення бібліотеки освятив протоієрей церкви 

Св. Миколая Отець Михайло.



В 2019 році  громадою було  профінансовано комп’ютеризацію 10 бібліотечних закладів в старостинських округах  сіл Куяльник, Липецьке, Нестоїта, Гидерим, М. Фонтан, Качурівка, Коси, Ст. Кульна,   Новоселівка. 


І ми вважаємо дуже символічним те, що першою з десяти бібліотек району стрічку перерізали саме в Мардарівській бібліотеці, бо саме на території Мардарівського старостинського округу 


в селі Перешори проживав відомий громадський діяч, меценат Євген Чикаленко, який все своє життя переймався просвітою, культурою і вболівав за розвиток і освіту простих селян.


Бібліотекар Людмила Шевченко привітала гостей віршем-присвятою  та розповіла багато цікавого про історію села, знаменні події та відомих земляків. 

Документальні, книжкові та декоративно-прикладні матеріали говорили самі за себе - в бібліотеці працює людина, яка збирає по крупицям все, що  допомагає розкрите рідне селе всебічно: старовинні предмети, родинні фото, воєнні листи-трикутники, нагороди і захопливі життєві історії.




Ми впевнені, що все, що відбувається зараз у селах з ремонтами закладів культури, оновленням бібліотечних просторів принесе зміни, які будуть щасливими і успішними, бо ми про це дуже довго мріяли.

Немає коментарів:

Дописати коментар