пʼятницю, 29 листопада 2019 р.

Український 3D-анімаційний фільм-фентезі на екрані медіацентру.




28 листопада в медіацентрі  відбувся кінопоказ другої  кінострічки  в рамках  кінофестивалю "Українське дитяче кіно" від Артхаус ТРАФІК  - першого українського анімаційного фентезі - фільму  "Микита Кожум'яка".





На кіносеанс приїхали школярі з Куяльницької ЗОШ у супроводі директора Юрія Думбрави та бібліотекарів села Куяльник. 



Перед сеансом  заступник директора ЦБС  Людмила Бензар розповіла дітям про історію створення найкращого українського  мультфільму, що вийшов на міжнародний кіноринок. 



Дізналися учні і про відомого вже в багатьох країнах світу молодого  українського дитячого письменника Антона Сіяніку, за книгою якого була зроблена екранізація, і про  режисера  Манука Депояна, який зібрав велику команду в 200 чоловік, щоб створити мультфільм в новому форматі.




Сюжет дивовижної казки продовжує історію відомого героя Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія. 



Тільки головним героєм цієї кінострічки стає його 12-річний син Микита, який не володіє дивовижною фізичною силою батька і, тільки завдяки силі характеру,  повинен врятувати світ людей і світ магії від відьми. 



У чарівному світі Микиту і його нових друзів чекатиме багато смішних і динамічних пригод. Це історія  з захопливим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу, і про те, що справжнє геройство не в фізичній силі, а в силі духу.



Дуже сподобався глядачам і кумедний та зворушливий Чубик, найкращий друг- "чарівник -недоучка" кажан Едді та вертлява хитрюга - білка  Камікадзе. 







Школярі отримали багато позитивних емоцій, їм було весело і цікаво. А головне -  кожен для себе зрозумів, що добро, розум і сила духу сильніше за силу м'язів.


Немає коментарів:

Дописати коментар