четвер, 18 квітня 2024 р.

Історія культури рідного краю - в музейній кімнаті села Коси



18 квітня відзначають Міжнародний день пам'яток і визначних місць. Цей день, також відомий як День всесвітньої спадщини, встановлений 1982 року Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам'яток і визначних місць, створеної при ЮНЕСКО.


Свято відзначається з 1984 року з метою привернути увагу громадськості до питань захисту та збереження всесвітньої культурної спадщини. Також воно дає можливість більше дізнатися про різноманіття світової спадщини та про сили, які докладаються для її захисту і збереження.



Це час, коли ми вшановуємо історичні та культурні надбання нашого світу, пам'ятаємо минуле та відзначаємо його важливість у формуванні нашої ідентичності.




До цієї дати в музейній кімнаті при бібліотеці села Коси відбулась пізнавальна година "Коси - столиця лірників" для учнів 6-7 класу місцевої школи, яку провела бібліотекар Олена Перлей.



Завдяки цьому заходу учні гімназії отримали незабутні враження, розглянувши та потримавши в руках заготовки до старовинного українського музичного інструменту - колісної ліри,

поглибили свої знання про історію українського лірництва, школу лірників видатного цехмайстра Мефодія Колісниченка, яка існувала в селі Коси на початку XIX століття та прийшли до висновку, як важливо зберігати та вшановувати нашу спільну культурну спадщину.

Немає коментарів:

Дописати коментар