пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

Серпантин екологічних заходів в бібліотеках Куяльницької громади

 



Цими квітневими днями Україна і  світ відзначають дві важливі дати екологічного спрямування – День довкілля і Всесвітній День Землі. Не обходять ці дати і бібліотеки Куяльницької громади, організовуючи тематичні заходи, присвячені проблемам охорони природи та навколишнього довкілля. 



В центральній бібліотеці оформлена постійно діюча екологічна книжкова виставка "Життя в стилі "Еко"", біля якої проходять екологічні години, огляди літератури, екодіалоги щодо збереження, чистоти та краси нашої прекрасної планети Земля.


«Людина. Екологія. Здоров’я: Погляд у майбутнє» - під такою назвою пройшов екологічний дайджест в бібліотеці села Новоселівка. До уваги відвідувачів була презентована книжкова виставка «Земля – планета і найбільше диво» з літературою з питань екології та охорони довкілля. 




Атмосферу збереження навколишнього природного середовища створили відеопрезентація "Екологічні проблеми та їх розв'язування"




віртуальна вікторина "Збережи довкілля" та екологічні ігри "Світ в твоїх руках", "Логічний ланцюжок", "Пташиний дивограй» та інші.



В бібліотеці села Чубівка відбулась презентація книжкової виставки "Ми всі господарі природи, тож збережемо її вроду".  



Продовжився захід еко-акцією "Чисте довкілля — чисте сумління», під час якої юні читачі разом із бібліотекаркою та завідувачем клубу прибирали навколишню територію від сміття.


Бібліотека села Глибочок запропонувала маленьким відвідувачам пізнавальну годину "Мандри чарівним лісом" по казці українського письменника Володимира Читая «Нові історії чарівного лісу».



До екологічної гри-подорожі "Природа наш дім - знай, люби, бережи" запросила читачів, учнів 1-6 класів, бібліотека села Мурована.  



Разом із бібліотекаркою діти здійснили віртуальну мандрівку природою рідного краю, з його лісами і полями, озерами і річками.


Бібліотека села  Борщі підготувала тематичний захід до Міжнародного дня «Врятуйте слона»,  започаткованого в 2012 році з метою звернення уваги суспільства до проблем слонів. 



16 квітня в бібліотеці відбувся перегляд  документального відеофільму  "Цікаві факти про слонів" та знайомство з сторінками дитячої енциклопедії, присвяченими африканським слонам.



Бібліотеки сіл Качурівка та Стара Кульна запросили на свої заходи читачок, які цікавляться квітництвом та огородництвом, складають плани майбутніх грядок і красивих клумб, переглядають запаси насіння і докуповують нове.


«У саду і на городі» - таку назву мала година корисних порад в бібліотеці села Качурівка, яка познайомила присутніх з наявною в бібліотеці  спеціалізованою  сільськогосподарською  літературою, підшивками  журналу "Дім, сад, город" та надала можливість поділилися  досвідом, як  уникнути  помилок  і  розчарувань  під  час  вибору  насіння.



«Всупереч  тривозі, душевному та фізичному болю, садимо  квітники та городи" - під таким гаслом відбулось засідання членів гуртка за інтересами «Господиня» в бібліотеці села Стара Кульна.  



Крім  досвіду та корисної інформації, члени гуртка запропонували читачам бібліотеки посадковий матеріал таких вишуканих садових рослин як керія японська, форзиція,  півонія, зимовий жасмин, крокус,  жимолость декоративна та інші. 



Екологічні заходи допомагають читачам бібліотек усвідомити і зрозуміти, що для збереження довкілля необхідно робити маленькі кроки, і докласти максимум зусиль до захисту та збереження краси та багатства нашого спільного дому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар