середу, 24 квітня 2024 р.

Всесвітній День книги та Вільям Шекспір

 



23 квітня в бібліотеках Куяльницької громади проходили заходи, присвячені Всесвітньому дню книги та авторського права та 460-річчю з дня народження Вільяма Шекспіра.



Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів, яке було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року з метою просвіти, 


для подальшого розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найвагомішим засобом поширення знань та найнадійнішим способом їхнього збереження.



Цій даті бібліотеки громади присвятили низку екскурсій, книжкових презентацій, інформаційних годин, переглядів тематичних відеоматеріалів.



«Все про книгу» - під такою назвою пройшов відеоперегляд в бібліотеці села Борщі, який продовжився конкурсом дитячого малюнку, темою якого стала книга.



Яскравим та змістовним заходом до ювілею найвідомішого англійського поета і драматурга епохи Відродження Вільяма Шекспіра  стала презентація книжкової експрес-виставки «Вільям Шекспір – геній століть» в бібліотеці села Малий Куяльник.




В бібліотеці села Чубівка відбулася презентація книжкової виставки  «Вільям Шекспір - геній століть».


На бібліотечних виставках демонструються   літературні твори  талановитого письменника світу та творчий набуток Вільяма Шекспіра для майбутніх поколінь: «Ромео та Джульєтта», «Гамлет», «Король Лір», «Сон у літню ніч», також гарні та чуттєві «Сонети», які ніколи не вийдуть з моди, тому що підняті в них теми любові і ревнощів, дружби і зради, благородства і підлості, влади і смиренності актуальні завжди.

Немає коментарів:

Дописати коментар