понеділок, 28 лютого 2011 р.

Бібліотеки Котовщини - до 140-річчя Лесі Українки

Виставка-коло мандрує районом

         З 21 лютого 2011 року стартувала виставка-коло "Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я...", присвячена 140-річчю з дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.  Рідна мова, звичаї, пісні й обряди, краса природи і неписаний моральний кодекс народу, який своїм оптимізмом і працьовитістю допомагав цій тендітній жінці протистояти хворобі, творити з такою силою таланту, що дало право Івану Франкові сказати: "Україна, на наш погляд, нині не має поета, що міг силою і різносторонністю свого таланту зрівнятися з Лесею Українкою". 
         Виставка-коло розроблена і оформлена відділом використання єдиного фонду центральної районної бібліотеки і являє собою добірку найкращих книжок - авторських творів поетеси та книг, присвячених її життю та творчості. До уваги читачів - чотири розділи:  "Витоки", "Перша струна поезії", "Сторононько рідна! Коханий мій краю", "Із мого серця квіти виростають".
         Розпочала свою мандрівку виставка з бібліотеки села Глибочок, а в березні естафету переймає Мардарівська сільська бібліотека. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитися з матеріалами виставки. Слідкуйте за мандрівкою!
          Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам центальної районної бібліотеки пропонує книжкова виставка "Я піду за тим світлом ясним".
    На полицях виставки, на сторінках книжок - образи людей з красивим і щедрим серцем та героїчною і печальною долею, окрилених героїв, в яких пломеніє вогонь, дарований людині Прометеєм. Максим Рильський у своєму «Слові про Лесю Українку» назвав її нащадком Прометея. Спадщина Лесі Українки - це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням, брати наснагу для життя і праці.
         Не всім мріям Лесі Українки судилося здійснитись. Підступна хвороба обірвала її життя, але на світі і досі палає «покинутий вогонь її пісень».

           В Новоселівській школі відбулася премєра одразу двох книжкових виставок, присвячених Лесі Українці. Учнів молодших класів з життям та творчістю української поетеси познайомила книжкова виставка сільської дитячої бібліотеки "Хотіла б я піснею стати!" , а для старших учнів була презентована виставка під назвою "Ні! Я жива! Я вічно буду жити!", розроблена та оформлена  бібліотекою для дорослих.

            Учні 9 класу були запрошені на літературну композицію по творчості Лесі Українки "Вона в віки майбутні йти повинна", яку провели для школярів новоселівські бібліотекарі Швець Олена Миколаївна та Криуліна Галина Денисівна.

Немає коментарів:

Дописати коментар