понеділок, 26 вересня 2016 р.

Молодь. Час. Бібліотека



В центральній районній бібліотеці продовжує свою активну ходу "Бібліотечний вересень". 22 вересня до бібліотеки на екскурсію завітала група майбутніх медсестер, студенток медичного училища (куратор - Ключник Т. В.). 
Першим відділом, до якого вони завітали, став абонемент, де на них чекала бібліотекар Людмила Поросятковська з оглядом літератури під назвою "Книжкова мозаїка". Молоді були презентовані новинки універсальної та галузевої літератури, з яких найбільшу увагу викликали книги: Олійник Я. Географія: Україна і світ; Юрковський В. Країни світу.  З неабияким інтересом студенти ознайомились з виданнями із серії "Невідома Україна" та з книжками, які допоможуть їм у навчанні.

Знайомство з бібліотекою продовжилось у читальній залі, де бібліотекар Інтернет-центру Інна Вербицька розповіла студенткам про власні інформаційні ресурси: сайт та блог ЦБС.
А потім до уваги майбутніх медиків була запропонована історико-літературна композиція "Михайло Грушевський - історик і будівничий нації", присвячена 150-річчю з дня народження М. Грушевського.

Михайло Грушевський - історик, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, політичний та громадський діяч - мало хто з його сучасників міг похвалитися таким послужним списком. Але Михайло Грушевський, володіючи колосальною працездатністю та надзвичайним талантом, зумів залишити значний слід у історії України.
 
Про неоціненний вклад в історію та розвиток нашої країни Михайла Грушевського, його багатогранну особистість розповіла присутнім завідувачка відділом обслуговування читачів Олена Попова.
Розповідь супроводжувалась цікавим відеоматеріалом про європейські столиці, де побував на протязі свого життя Михайло Грушевський. Це і Париж, і Лондон, і Берлін, і Відень. 

Чимало уваги викликала і презентація книжкової виставки "Славетний України син", яку підготувала бібліотекар Людмила Лук'янчук. 
По завершенні заходу студенти поділилися своїми враженнями про екскурсію, вони були приємно здивовані новітніми послугами, які надає сьогодні районна бібліотека. Багато з них в цей день стали нашими новими читачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар