четвер, 29 червня 2017 р.

Конституція України - символ незалежної держави


28 червня наша країна відзначила День Конституції. Саме 21 рік тому в Україні було прийнято Основний Закон держави, який закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. З метою гідного відзначення 21-ої річниці Конституції України в бібліотечних закладах району пройшли інформаційно-просвітницькі та виховні заходи для дітей та молоді з питань формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України.


В Малофонтанській бібліотеці пройшла правова вікторина "Право. Обов'язок. Закон". Завідувачка бібліотекою Ірина Дмитрієва розповіла дітям про рівноправність громадян, неприпустимість зловживання правом, обов'язки громадян України і короткий огляд прав, гарантованих Конвенцією про права дитини.


Потім запропонувала взяти участь у правовій вікторині. Сподобались учасникам заходу і відеоролик "Конституція України", і відео на пісню Тіни Кароль "Україна це ти", і кліп про Україну. По закінченні заходу бібліотекар провела презентацію книжкової виставки "Конституція України - символ незалежної держави".



Бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк запропонувала для своїх читачів урок права "Конституція України - головний підручник життя". Діти взяли участь в обговоренні правових ситуацій та активно відповідали на питання бліц-розминки "Я - громадянин".


Година спілкування "Конституція - основа моєї держави" відбулась в селі Коси.   Бібліотекар Олена Дегтяренко завітала до працівників сільської ради, розповіла їм, що Конституція є основним законом держави, який має вищу юридичну силу, ознайомила з історичними передумовами прийняття Основного Закону України.

Про історію виникнення української Конституції, великий шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України розповіли своїм користувачам бібліотекарі села Куяльник Тетяна Бойко і Рита Гарматюк на історичній годині під назвою «Конституція – свято свободи, вона береже права і закони». До уваги дорослих і дітей була представлена і презентація книжкової виставки  «Конституційне законодавство»


Книжкова виставка "Конституція - гарант майбутнього України" розгорнута і в центральній районній бібліотеці, бібліотекарі якої запрошують ознайомитися з нею усіх бажаючих.
Безумовно, такі заходи формують у школярів стійкі громадянські почуття, любов до своєї Батьківщини та гордість за приналежність до неї.

Немає коментарів:

Дописати коментар