вівторок, 4 липня 2017 р.

Іспанська драма "Джульєтта" в районній бібліотеці


Показ художніх кінофільмів в рамках Фестивалю європейського кіно в центральній районній бібліотеці завершувала драматична стрічка «Джульєтта», знята метром іспанського кіно, режисером Педро Альмодоваром. Світова прем'єра стрічки відбулась 17 травня 2016 року на Каннському кінофестиваліФільм розповідає історію жінки на ім'я Джульєтта у двох часових відрізках — зараз і 30 років тому. Джульєтта живе зі своєю дочкою Антіей. Вони обидві важко переживають смерть близької людини. Але горе не зближує жінок, а віддаляє їх один від одного. Коли Антії виповнюється вісімнадцять, вона зникає, нічого не пояснивши матері. Джульєтта усіма силами намагається відшукати дочку, але все, що їй вдається виявити, - це те, як мало вона знає свою дитину.



Фільм був висунутий Іспанією на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою. Нагороджений кінопреміями Канського фестивалю «Золота пальмова гілка» та премією БАФТА як найкращий фільм іноземною мовою.

4 липня глядачі районної бібліотеки  уважно слідкували за долею головних героїнь на екрані. Глядачами цього дня були тільки жінки, і не дивно, що жіночі радощі та печалі, кохання та смуток торкалися "живого", не залишаючи жодної байдужої людини. Цей фільм, як і три попередні, заставив співпереживати та співчувати, задуматись над людськими вчинками, хоч на деякий час поставити себе на місце головного героя та зробити для себе певні висновки.

Немає коментарів:

Дописати коментар