середа, 26 липня 2017 р.

Мистецький скарб Івана Айвазовського



26 липня в центральній районній бібліотеці відбувся літературно-мистецький альманах "Іван Айвазовський - всесвітньо відомий художник-мариніст", присвячений 200-річчю видатного митця. Гостями заходу стали студенти I курсу Подільського професійного ліцею (куратор - Тетяна Попова). 



Всьому світові Іван Айвазовський відомий як геніальний і надзвичайно плідний художник-мариніст, який залишив після себе більше шести тисяч робіт і  мав великий вплив як на своїх сучасників, так і на послідовників в цьому виді живопису. Він був обраний членом п’яти Академій мистецтв, а його адміралтейський мундир був увінчаний почесними орденами багатьох країн. Щедрий меценат, високопоставлений чиновник, чудовий "народний дипломат", чудовий архітектор і віртуозний скрипаль - це далеко не повний перелік всіх його талантів.


Митець прожив велике і насичене яскравими подіями життя, але ведуча заходу - заступник директора ЦБС Людмила Бензар - детально зупинилась на українських сторінках його творчості, розповіла про вплив на його творчість мелодій мандрівних бандуристів, про українські мотиви на його полотнах (Дніпро, степ, весілля, чумаки), 



про великий внесок в розвиток рідного міста Феодосія, де завдяки зусиллям художника з'явились картинна галерея, історико-археологічний музей, бібліотека, художнє училище, побудовані водопровід, залізниця та торговий порт.


Продовжила захід бібліограф Інна Вербицька, яка запропонувала до уваги студентів відеопоказ найбільш відомих картин Івана Айвазовського, справжніх шедеврів художника та познайомила з цікавими фактами з його життя та творчості.
Завершувала літературно-мистецький альманах презентація книжкової виставки "Визначний співець моря", підготовлена завідувачкою відділом обслуговування користувачів Оленою Поповою. Демонструючи юнакам книжки та художні альбоми, Олена Володимирівна поділилась і своїми власними враженнями від екскурсії Феодосійською національною картинною галереєю імені І. Айвазовського. 
Сподіваємось, що зустріч з прекрасним не залишила жодного байдужого, допомогла молоді доторкнутися до вершин світового мистецтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар