четвер, 21 вересня 2017 р.

У світ знань - через бібліотеку



20 вересня  в центральній районній бібліотеці відбулась екскурсія «У світ знань – через бібліотеку» з студентами першого курсу медичного училища ім. В. Жуковського, куратор групи Маєвська О.О.



Двері до відділу обслуговування студентам «відкрила» завідувачка відділом Олена Попова, яка познайомила їх зі структурою відділу: читальним залом, Інтернет-центром, Пунктом Європейської інформації,  абонементом.


Бібліотекар Інтернет-центру Ольга Волкунович поділилась цікавою інформацією про права і обов’язки користувачів Інтернет-центру, ознайомила присутніх з інтернет-ресурсами Подільської ЦБС: сайтом та блогом, розповіла про бібліотечні сторінки системи в соціальних мережах.




Студенти з зацікавленням проглянули YOUTUBEканал з випусками відеороликів «Бібліотечний меридіан», створені працівниками районної бібліотеки.


Бібліограф, координатор Пункту Європейської інформації Інна Вербицька ознайомила студентів з існуванням даного центру в бібліотеці, його основними задачами, цілями, надала інформацію про отримання європейської  освіти.


Як бібліограф, розповіла про  надання бібліографічних  послуг та зупинилась на сторінці Фейсбуку «Книга Бібліотечна», яку вона постійно поповнює інформацією про книжкові новинки нашої бібліотеки та запросила користуватись послугами бібліографа щодо тематичних бібліографічних довідок.


Бібліотекар районного абонементу Людмила Поросятковська провела екскурсію  книжковим фондом абонементу, де акцентувала молодь  на  літературі, як науковій, так і популярній.



Привернула  увагу на яскраві  книжкові виставки: «Сага про невідомі світи», «Тендітна душа Джоді Піколт», «Зберігайте чудо з чудес»  та тематичну поличку «Книги-ювіляри», присвячену 120-річчю роману Герберта Уеллса «Невидимець».

Далі екскурсія продовжилась до краєзнавчого відділу, де бібліотекар Надія Балабан звернула увагу студентів на книжкові виставки, присвячені 85-ої річниці з дня створення Одеської області «Одещина – наш рідний дім», та воїнам-захисникам України, нашим землякам


«Право на безсмертя», де висвітлюється три покоління героїв Подільщини, що відстоювали незалежність України під час Другої Світової війни, виконували свій інтернаціональний борг в Афганістані, віддали своє життя на Сході країні в АТО. Велику зацікавленість  у студентів викликала і виставка «Поетичне слово Подільщини».




Далі юнаки та дівчата ознайомились з старовинними предметами побуту та знаряддями праці, оглянули художню виставку «Чари рідної землі».



По закінченню екскурсії студентам був запропонований літературно-історичний екскурс «Соломія – найчарівніша Батерфляй», присвячений 145-річчю з дня народження видатної української оперної співачки Соломії Крушельницької.




Студенти були вражені сучасною бібліотекою, яка є в нашому районі, її новітніми можливості, професійними та привітними бібліотекарями і з задоволенням стали її читачами.


Немає коментарів:

Дописати коментар