середу, 25 жовтня 2017 р.

Біля мужніх схиляю коліно


Напередодні Дня визволення України від нацистів, 24 жовтня, в Новоселівській сільській бібліотеці пройшла історико-патріотична година "Біля мужніх схиляю коліно", на яку були запрошені учні 8 класу місцевої школи ( кл. керівник Юрій Нестеренко).
«Час віддаляє від нас ті трагічні події, коли життя і смерть, кожен день, кожен час, кожну секунду були поряд. Друга світова війна поступово відходить у минуле і стає сторінкою у підручнику історії, залишається у спогадах ветеранів», - зазначила завідуюча бібліотекою Олена Швець і розповіла присутнім про шляхи визволення України від нацистських загарбників.



Під час другої частини заходу учасники говорили і про те, що сьогодні на Сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої, гинуть люди. Бібліотекар разом із працівниками Будинку культури М. Мойсенець і Л. Мойсенець запропонували учням переглянути відеоматеріал  "Хроніка неоголошеної війни".


Олена Швець звернула увагу присутніх на інформаційно-історичну викладку літератури "Неоголошена війна триває" .
Наприкінці заходу діти разом із дорослими вийшли у фойє Будинку культури і ознайомились зі стендом "Наші земляки в зоні АТО". Бібліотекар зачитала список односельчан, які брали участь в АТО та мають посвідчення, і наголосила на тому, що весь народ нашої держави сподівається на закінчення війни.


25 жовтня в Гидеримській сільській бібліотеці пройшла історична  година "Україна в полум'Ї війни", присвячена визволення України від фашистських окупантів,  
Бібліотекар  Василиса Полуденна роз'яснила причини і характер другої світової війни та розповіла про внесок українського народу в перемогу над фашистськими загарбниками.  Цікавою для учнів стала презентація книги-інсталяції "У війни немає забуття". вразив присутніх і  вірш Муси Джаліля "Варварство".
26 жовтня в 10-му класі Куяльницькії ЗОШ бібліотекарями сільської бібліотеки було проведено патріотичну годину «Памятаємо. Славимо. Вшановуємо». Завідувачка бібліотекою Тетяна Бойко нагадала дітям важливі факти тих 680 днів, протягом яких тривала операція по визволенню України від німецьких загарбників, яка стала вирішальним етапом на шляху до перемоги над нацизмом.  


До дня визволення України бібліотекарі Липецької центральної бібліотеки  разом із учнями 9-го класу Липецької школи провели годину пам'яті "Мир боронити на рідній землі їх призвала Україна". На цьому заході також було проведено огляд книжкової виставки "Війна відгреміла, та пам'ять жива". На виставці висвічувався матеріал про героїв сьогодення. Діти пом'янули усіх загиблих героїв села та героя АТО Ісадченко Володимира хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар