понеділок, 20 листопада 2017 р.

З Україною в серці. Борщі та Муроване на професійному майданчику





Протягом минулого тижня ще дві бібліотеки ЦБС Подільського району зустрілися у батлі в рамках районного конкурсу "Бібліотечний батл (спаринг): бібліотеки-ювіляри на професійному майданчику". 


Першою на професійний ринг ступила бібліотека-філія села Муроване. 15 листопада мурованська бібліотекарка Алла Кошетар завітала до клубу села Борщі з осінньою мозаїкою для самих маленьких читачів під назвою "Фрукти, овочі для нас вірні друзі повсякчас".



Завдяки господині культурного закладу Наталії Іванкової всі стільчики сільського клубу були зайняті малечею: на захід прийшли і вихованці  дитячого садочка, і школярі, учні 1-4 класів.



З перших кроків у клубній залі погляди усіх привертали букети розкішних квітів, різнокольорові повітряні кульки та яскравий напис  "З днем народження, бібліотеко!". Бібліотека села Борщі є самою молодою бібліотекою району та святкує в цьому році 5-річний ювілей.



Не можливо було пройти і поза розгорнутою в залі книжковою виставкою-експозицією "Щедрість рідної землі". Цікаві книжечки для маленьких читайликів за тематикою були зібрані у 3 розділи: "Осінні дари", "Овочеві витівки", "З городу до столу" 




та майстерно доповнені кольоровими ілюстраціями та дарами рідної землі. Саме з огляду цієї виставки і розпочала захід Алла Дмитрієвна. 


Після огляду бібліотекар розповіла маленьким про походження усім відомих та улюблених українцями овочів та фруктів, загадувала діткам загадки та проводила вікторини "Хто коли дозріває?", ""З чого мама варить борщ?", "Які ми знаємо кісточкові фрукти?" та ін. 


Проводити вікторини бібліотекарці допомагали активні читачі її бібліотеки Владислав Колесник та Ангеліна Дзюбенко, які задавали діткам питання, декламували вірші, а особливо сподобалась усім гуморески у їхньому виконанні.



Під час осінньої мозаїки в клубній залі  звучали дитячі пісні про щедру осінь, а веселу пісеньку "Збирай урожай" співали разом і діти, і дорослі. 



На згадку про захід обидві бібліотекарки подарували маленьким учасникам призи-солодощі та повітряні кульки, отримавши навзаєм обіцянку частіше відвідувати бібліотеки та читати побільше книжок.

І вже наступного дня, 16 листопада, бібліотека села Муроване, яка в цьому році відмічає 65-річчя, приймала у своїй оселі гостей з села Борщі:  бібліотекаря Наталію Іванкову та її читачок-помічниць: Мирославу Мараренко та Ірину Квятковську. Вони привезли мурованським школярам літературно-музичну композицію "Пам'яті Квітки Цісик присвячується..." з циклу "Видатні українці світу". 


Багато з присутніх в залі вперше почули про велику американську співачку українського походження, яка все життя прожила в Америці, мала неперевершений голос, багато нагород, але душа її належала Україні. 



Записані нею два альбоми українських пісень "Пісні з України" та "Два кольори" зібрали цілий вінок нагород, серед яких і премія "Греммі", та полонили мільйони слухачів по усьому світу.



Розповідь бібліотекаря про видатну співачку допомагали розкривати фотовиставка "Чарівна квітка України" та цікавий відеоряд презентацій, інтерв'ю, спогадів.




У цілковитій тиші слухали присутні улюблені Квіткою Цісик українські пісні у виконанні самої співачки "Стоїть гора високая" та "Журавлі" ("Чуєш, брате мій").



Багато оплесків викликали зворушливі рядки віршів Тоні Білоус "Я - квітка",  Тетяни Чорновіл "Пісня весняної Квітки", Галини Фітель "Чарівна Квітка", Степана Бабія "Квітка Цісик" у виконанні Ірини Квятковської. 




Присутній на заході співак-аматор В'ячеслав Іванков подарував усім улюблену пісню Квітки - "Два кольори", а Мирослава Мараренко зачарувала трепетним виконанням пісні "Київський вальс" ("Місто спить, згасли вогні").

Сподобався глядачам і запропонований бібліотекаркою конкурс юних художників, які на листі паперу намалювали квітку, що, на їх погляд, найбільш підходить до образу талановитої співачки та личить її особистості. Серед намальованих квітів були ромашка, троянда та жовто-блакитна квітка.


Дуже приємно, що бібліотекар обрала для конкурсного заходу саме цю тематику, відкрила для школярів ще одне ім'я видатної людини - українки, яку полюбив увесь світ і якою ми всі можемо пишатися разом з усім світом.




Немає коментарів:

Дописати коментар