понеділок, 27 листопада 2017 р.

Поезію, як трепіт серця, ніщо не може скасувати





26 листопада в центральній районній бібліотеці відбулась літературно-поетична композиція «Поезію, як трепіт серця, ніхто не може скасувати».


На зустрічі завітали члени районного літературного об’єднання  «Промінь»: Олександр Корембліт, Ніна Крутцева, Людмила Гожа, Степан Черноволюк, Валентина Барсукова, Валентина Сучкова,  члени літературного салону «Бестселер»: Віктор Яковенко, Світлана Чернега,




любителі поезії, серед яких ветеран бібліотечної справи, активна учасниця бібліотечних літературних вечорів 1990-2000-х років Марія Ломакіна, та інші.




Лейтмотивом всього вечора була думка про те, що жінки-поетеси завжди займали почесне місце на літературному   п'єдесталі. Такі жінки є і серед поетів нашого краю. 











Про це розповіла присутнім завідуюча відділом обслуговування Олена Попова, яка ще раз підкреслила, що жіноча  поезія – це особливий світ, світ пронизливий, чуттєвий, душевний, де завжди є місце радості та печалі і немає  місця для байдужості.



Присутні на заході поети з великою любов'ю і теплотою говорили про письменниць-землячок, які вже пішли в інший світ, але залишили після себе світлу пам'ять та ліричний поетичний доробок. Серед них Тамара Волковська, Людмила Ісаєва та Марія Кузьмина.




Особливий акцент поети зробили на творчості Тамари Волковської, наголосивши, що багатьом з присутніх поетів вона присвятила серйозні та жартівливі поетичні рядки. Теми до її поетичних творів давав їй великий життєвий досвід і багатий кругозір.



Центральна районна бібліотека підготувала невелику книжкову виставку "Віршами душу зберігаючи", присвячену Тамарі Волковській, яку презентувала бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан.




Кожен з присутніх зачитав улюблений вірш з творчості Тамари Волковської і мав змогу поділитись власними поетичними новинками, представивши їх на розсуд вибагливих друзів та колег по перу.




Гарним сюрпризом для районної бібліотеки став книжковий подарунок Марії Іванівни - майже два десятки поетичних збірок авторів нашого краю з власної бібліотеки.
Такі зустрічі ще раз доводять, що "поезію, як трепіт серця, ніщо не може скасувати".

Немає коментарів:

Дописати коментар