вівторок, 12 грудня 2017 р.

Інтернет для читачів селища Борщі.



8 грудня в бібліотеці селища Борщі (Зірниця) відбулось урочисте відкриття Пункту вільного доступу до Інтернету для читачів сільської громади. Ще одна бібліотечна філія нашої системи приєдналася до Інтернет-сім'ї бібліотек Подільщини.


Спільними зусиллями бібліотекаря Оксани Перебітюк та в. о. старости Валентини Петрівни Правенко в бібліотеці зроблений сучасний ремонт, придбані два ноутбуки та  підключений безкоштовний Інтернет з зоною WI-FI для користувачів селища.





Невиличка зала була щільно заповнена гостями, які прийшли привітати бібліотекаря зі  значною подією. На відкриття ПІ завітали  гості та добрі  друзі бібліотеки: 








в.о. старости Валентина Правенко, начальник відділу культури Ольга Шапран, директор ЦБС Світлана Дюгаєва, очільник КП "Борщівський водоканалу Анатолій Дода, представники центральної районної бібліотеки, колеги з бібліотек та клубів Борщівської сільради,  активні читачі та учасники художньої самодіяльності. 





Розпочала захід бібліотекар селища Борщі Оксана Перебітюк. В промові вона  розповіла про роботу бібліотеки, яка була підкріплена презентацією "Знайомтесь: бібліотека села Борщі" та відмітила всіх, хто допоміг їй приблизити цей день.


Урочистості продовжились перерізанням червоної стрічки до комп'ютерів. Право перерізати стрічку  під оплески присутніх було надано Валентині Правенко та Ользі Шапран. "Ця стрічка відкриває двері у неосяжний світ Інтернету", - наголосили  вони у своїх виступах.  


Валентина Петрівна згадала про відкриття у 2011 році першого Пункту вільного доступу  до Інтернету  на ст. Борщі, а Ольга Михайлівна ще раз подякувала всім небайдужим людям, які доклали багато зусиль, щоб сільські громади мали якісний доступ до інформації.


Директор  ЦБС Світлана Дюгаєва наголосила на тому, що бібліотеки  були, є і залишаються сьогодні самими демократичними безкоштовними установами на селі. Вони відкриті для всіх категорій читачів: і для дітей, і для дорослих; і для бідних, і для багатих... А з приходом нових послуг бібліотека для громади  "гривню береже!"


В цей день звучали яскраві, дружні, щирі поздоровлення від читачів бібліотеки, які  охоче поділилися  своїми спогадами та враженнями від  сучасної бібліотеки. З вдячністю до бібліотекаря і її закладу виступила і молодь, подарувавши присутнім низку  гумористичних мініатюр про Інтернет. 


Не залишились в боргу і  старші учасники художньої самодіяльності, затронувши цю тему. Гумореска про можливості сучасної всесвітньої мережі для влаштування особистого життя викликали веселі посмішки і дружні оплески.




А душевні пісні у виконанні дуету Наталії та В'ячеслава Іванкових зачарували кожного у бібліотечній залі.


Сподіваємось, що нові можливості, які надасть Інтернет приверне ще більше уваги до бібліотеки, де буде завжди весело та гамірно і, яка дійсно, може сьогодні допомогти людям у вирішення багатьох проблем.


Немає коментарів:

Дописати коментар