четвер, 7 грудня 2017 р.

Молодь і закон




6 грудня в рамках Тижня права в центральній районній бібліотеці пройшов правовий мікс "Молодь і закон", учасниками якого стали студенти II курсу медичного училища ім. В. Жуковського (куратор Валентина Беркар).



Сучасне суспільство надало людині широкі права і свободи, до використання яких необхідно підходити відповідально. Можливості людини в сучасному світі набагато зросли. 



Але чим більше людині дається, тим більше у неї обов'язків. У цих умовах безвідповідальна поведінка є соціальним злом. Про це розповіла присутнім ведуча заходу завідувачка відділом обслуговування Олена Попова.



Виступ ведучої перемежувався показом документального фільму "Конвенція - захист дитини" та  анімаційним фільмом "Ти і поліція", які продемонструвала бібліограф Інна Вербицька. 



Студентам були запропоновані серії мультфільму "Тебе затримано за адміністративне правопорушення", "Що робити, якщо правоохоронці примушують тебе зізнатися у кримінальному злочині?"




Юнаки та дівчата з великим ентузіазмом відповідали на питання вікторини "Відповідальність підлітків за свої вчинки".


Наприкінці заходу  бібліотекар абонементу Людмила Поросятковська ознайомила молодь з оглядом художньої літератури, в якій піднімаються питання злочинності, жорстокості підлітків в сучасному світі та переосмислення  ними своїх вчинків на прикладі головних героїв книг, починаючи з класика Федора Достоєвського "Злочин і кара", закінчуючи  романом Вільяма Голдінгта "Володар мух". 


Презентація  книжкової  виставки "На терезах Феміди", проведена Оленою Володимирівною, зосередила увагу студентів на науково-популярній та фаховій літератури правової тематики. 
Покидаючи захід, підлітки добре усвідомили, що безвихідних ситуацій не буває, і якщо ти будеш знати свої права, ти завжди зможеш захистити себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар