пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

"Квіткові фантазії " Віри Женунтій



В центральній бібліотеці Куяльницької ЦБС в рамках «Ярмарку майстрів краю» відкрилася незвичайна експозиція - виставка   робіт майстрині з села Ставки Віри Женунтій, виконаних в техніці «цунамі Казанші» "Квіткові фантазії".  



Цумамі Канзаши - це японське мистецтво створення з нарізаних шовкових стрічок прикрас у формі квітів, яке зародилося ще в сімнадцятому столітті. Техніка цумамі Канзаши багато в чому нагадує орігамі, правильно виконані вироби відрізняються акуратністю і гармонійністю форм.




Віра Сергіївна за освітою педагог, а у вільний від роботи час захоплюється створенням різноманітних  виробів, серед яких прикраси для волосся, брошки, кулони, браслети, елементи декору, де гармонійно уживаються не тільки класичні круглі і гострі пелюстки, а й квіткові пелюстки власних авторських форм. 


Виставка приваблює розмаїттям яскравих кольорів, від ніжних карамельних до палаючих червоних. На поличках виставки можна знайти і замовити нагрудні маки-символи до патріотичних свят, дівочі віночки для етнографічних заходів та ін.




Виставка-експозиція триватиме з 1 по 15 лютого 2018 року. Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку, зазирнути у світ безмежної фантазії талановитої майстрині.

Немає коментарів:

Дописати коментар