понеділок, 10 червня 2019 р.

"Бібліотечний десант" на літніх пришкільних майданчиках




Набирає ходу бібліотечна програма «Діти+Книга=Веселе літо». «Бібліотечний десант» методичних центрів вже побував на дитячих майданчиках сіл Борщі, Малий Фонтан, Петрівка та Мала Кіндратівка. 





Як завжди, програма була насиченою: від лялькових вистав до веселих ігор, дотепних конкурсів та вікторин для книжкових ерудитів. 





Цікавою родзинкою цьогорічної програми став «твістінг» - створення різноманітних квітів та іграшок  з повітряних кульок, які дарувалися усім діткам.



Захоплюючу конкурсну програму на відкритті літнього оздоровчого табору при Малофонтанській школі спільно з вчителями провели працівники культури Ірина Дмитрієва та Ірина Попенко. 




Діти із задоволенням змагалися в різноманітних конкурсах та рухливих іграх, відгадували загадки, відповідали на питання літературних вікторин.


«Розумники та розумниці» - під такою назвою пройшла літературно-розважальна година на літньому майданчику біля Вишнівської ЗЗСО I-III ступенів, яку підготували бібліотекарі Вишнівської сільської бібліотеки Антоніна Станько та Ставківської сільської бібліотеки Тетяна Демяненко. 


Діти відгадували загадки, давали відповіді на запитання вікторин на спостережливість, кмітливість, винахідливість, приймали участь в конкурсах «Склади правильно слово», «Хто більше назбирає цукерок із зав’язаними очима», ласували солодкою водою та цукерками.


На літньому майданчику в селі Коси відбувся цікавий книжковий дайвінг "Я з книгою відкриваю Всесвіт", в якому були задіяні учні 2-4 класів. Протягом тижня дітки читали різноманітні книги-казки, а під час заходу кожен з них розповів, чому саме ця книга йому сподобалась найбільше. 




Щоб перевірити знання маленьких читачів, бібліотекар Олена Дегтяренко  підготувала вікторину "Цей чарівний світ казок". Дітки відгадували казки по картинкам, по уривкам зі змісту, збирали картинки-пазли своєї улюбленої казки.


Яскравим заходом програми «Діти+Книга=Веселе літо» стала екскурсія до Малофонтанської бібліотеки під назвою «Чарівна кімната», проведена з метою розвитку інтересу дітей до читання, бажання стати активними читачами бібліотеки. 


Завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва розповіла дітям про значення слова «бібліотека», про значення книги в житті людини, про книжки для дітей, які є в бібліотеці, обговорила з дітками правила поведінки в бібліотеці та правила користування книгою та бібліотечним каталогом.


Завідуюча сільським клубом Ірина Попенко допомогла провести фізкультхвилинку з дітками та літературну вікторину-гру «У казки на гостинах» з  цікавими зупинками: «Загадкова», «Казкова», «Бюро знахідок», «Театральна», «Зупинка сміху». 
На «Театральній зупинці» дітки взяли участь в інсценізації казки «Ріпка».





Зацікавили дітей і відеопрезентація «Чому потрібно читати книгу», і  танцювальний конкурс. 




Довго не відходили маленькі «читайлики» і від книжкової виставки «Дитинства світ чарівний». Багато книжок було взято цього дня дітками додому, а бібліотека поповнилася новими читачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар