понеділок, 16 вересня 2019 р.

Екскурсійний вересень в бібліотеках Куяльницької громади




В бібліотеках Куяльницької громади розпочався «Бібліотечний вересень» - місячник екскурсій бібліотечними закладами для дітей та молоді, під час яких бібліотекарі знайомлять з книжковим фондом бібліотек, 


з новими інформаційними послугами, нагадують правила користування бібліотекою, проводять різноманітні тематичні заходи, щоб залучити до закладів нових користувачів, заохотити дітей та молодь до читання.



В цьому році «Бібліотечний вересень» відрила Мардарівська бібліотека. 13 вересня першокласники Мардарівського НВК з першою вчителькою Надією Вдовиченко завітали до бібліотеки та Будинку культури. 



Бібліотекар Людмила Шевченко привітно зустріла майбутніх маленьких читачів, розповіла про світ книжок, які стоять на бібліотечних поличках, та познайомила з яскравими дитячими журналами. 




Після цього дітки подивилися мультфільм "Губка  Боб" в оновленому бібліотечному інтернет-центрі і отримали смачні подарунки.


Директор Будинку культури Юлія Піструіл та художній керівник Людмила Піструїл показали діткам глядацький зал.  Діти вийшли на сцену і побували в ролі артистів. Директор продемонструвала роботу проектора, на якому показують мультфільми в Будинку культури, та запросила їх відвідати черговий показ мультфільму в наступну суботу.





Потім першокласники оглянули фойє Будинку культури, де познайомились з куточком Т.Г. Шевченка, з історією дитячих садочків в світлинах, де першокласниця Саша впізнала свою матір. Стенд "Наші свята та будні" висвітив робочі моменти аматорів художної самодіяльності, серед яких «першачки» впізнали свою першу вчительку. 





Коли діти вийшли на вулицю, працівники культури підвели їх до монумента загиблим героям села, де викарбовані "золотом" прізвища їхніх прадідів.

Пізнавальна екскурсія для маленьких вихованців дитячого садочка відбулась 12 вересня в бібліотеці села Малий Фонтан. Завідуюча бібліотекою Ірина Дмитрієва розповіла дітям про бібліотеку, книги. Діти дізналися, що існує дуже-дуже багато казок.


Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча бібліовікторина "Впізнай казку" та конкурс малюнку, де діткам було запропоновано намалювати свого улюбленого казкового героя Колобка.  



Малювання закінчилося веселим дитячим танком. Потім всі дружньо  сіли переглядати цікаві мультики: "Крошка Енот" та  "Колобок".


Діткам з Мардарівки і діткам з Малого Фонтану дуже сподобались екскурсії, про що свідчили їх слова вдячності та обіцянки стати найкращими читачами бібліотек.

Немає коментарів:

Дописати коментар