понеділок, 23 вересня 2019 р.

"Ми допоможемо вам розбагатіти, не виходячи з дому"





Нагальною темою сьогодення як в нашій країні, так і в  країнах  всього світу, є розвиток туризму, і особлива увага приділяється розвитку зеленого туризму.


В медіацентрі ЦБС Куяльницької сільської ради головним спеціалістом відділу розвитку культури та туризму Наталією Мокряк,  спільно з  Подільським міжрайонним центром зайнятості (провідний спеціаліст Наталія Мамулат), проведено семінар для громадян, які стоять на обліку та шукають роботу.


Семінар на тему «Ми допоможемо Вам розбагатіти, не виходячи з дому» дійсно може стати в нагоді небайдужим господарям сільських осель, які  приймуть участь у сфері надання туристичних послуг.




У семінарі прийняли участь безробітні громадяни  з сіл Липецького, Гоноратського та Нестоїтського старостинського округу Куяльницької сільської ради.

В ході семінару  були роз’яснені питання щодо організації прийому туристів та правового регулювання діяльності у сфері сільського (зеленого) туризму, визначені основні поняття та класифікація різновидів туристичного продукту, які можна започаткувати на території Подільського краю. 



Наталія Володимирівна розповіла гостям заходу про туристичні маршрути Подільщиною, які вже розроблені відділом розвитку культури та туризму, та про можливості долучитися до них у своїй господарчій діяльності.


Бібліотекарі центральної бібліотеки взяли активну участь у семінарі, підготувавши добірку відеоматеріалу з успішних практик розвитку малого підприємництва у сфері сільського зеленого туризму в Україні та за її межами, бо «краще один раз побачити, ніж сто разів почути».



Багато цікавого дізналися присутні і про свою маленьку батьківщину, переглянувши проморолик «Подільщина – моя маленька Батьківщина» 


та послухавши розповідь директора ЦБС Світлани Дюгаєвої про унікальні історико-архітектурні пам’ятки краю – підземний монастир «Райський сад» в селі Казбеки, старовинну церкву Успіння в селі Нестоїта та село Коси як столицю лірництва на півдні України.

Розповідь директора була підкріплена тематичними буклетами по кожній з пам'яток, з якими залюбки знайомились присутні. На бібліотечних столиках залишилась тільки невеличка кількість примірників, які розібрали, щоб показати їх своїм близьким та односельцям.


Бібліотекар краєзнавчого відділу Надія Балабан, скориставшись нагодою, презентувала учасникам заходу "Героїчну сторінку Подільщини", зупинившись на видатних постатях краю, які творили історію, піднімали з руїн, захищали наше майбутнє.



Семінар був корисний для людей, тому що вони не тільки дізнались, як можна розпочати свій маленький бізнес, а й дізналися відкрили для себе невідомі сторінки краю, за що були щиро вдячні організаторам заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар